19 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

 

Το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα ή «Μονή Ρωσσικού» είναι κτισμένο σ' έναν ορμίσκο μετά τη Μονή Ξενοφώντος και λίγο προτού φτάσουμε στη Δάφνη, από την πλευρά του Σιγγιτικού κόλπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

3,5 εκατομμύρια σε φόρους πλήρωσε η Εκκλησία
Συνήλθε χθες και σήμερα, Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΜΡΑΝ Η ΣΙΩΠΗ

 

Η εικόνα του σοκαρισμένου αγοριού στρέφει και πάλι τους προβολείς στα χιλιάδες παιδιά - θύματα του πεντάχρονου αιματηρού εμφυλίου. Ομράν Ντακνίς. Γεννήθηκε όταν άρχιζε ο εμφύλιος στη Συρία, πριν από πέντε χρόνια. Δεν ξέρει τι σημαίνει ειρήνη.

ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μπαράζ διώξεων ακαδημαϊκών δασκάλων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

 

Στη φημολογία η οποία συνέδεε κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία στην Αίγινα, αλλά και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

ΟΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ

 

Επί συνόλου 201.793 προσλήψεων τον Ιούλιο, η μερική απασχόληση, έχει φτάσει στο 38,87% ή 78.432 και στο 15,29% ή 30.859 θέσεις, βρίσκεται η εκ περιτροπής εργασία. Τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη δείχνουν ότι ακόμα και σε επίπεδο επταμήνου, οι ευέλικτες μορφές εργασίας έχουν πια την πρωτοκαθεδρία.

ΤΟ ΣΤΕΗΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ 400 ΕΚ.ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε την Πέμπτη ότι αποδέσμευσε 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για το Ιράν βάσει ενός δικαστικού διακανονισμού μόνο αφού έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι Αμερικανοί κρατούμενοι είχαν απελευθερωθεί και είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

«AΜΦΙΒΟΛΙΕΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ H ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

 

 «Δεν θα στέλνουμε πρόσφυγες, αλλά...»Την ώρα που ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εμφανιστεί να απομακρύνουν (αν όχι να αποκλείουν) το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο τούρκος πρεσβευτής στους «28» υποστηρίζει πως η Άγκυρα θέλει να έχει μπει στην Ένωση το 2023 ως «αποκορύφωμα» για τα εκατό χρόνια ύπαρξης του τουρκικού κράτους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χώρο με ξυλεία στο Κορωπί. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας δημοσίευσε σήμερα στοιχεία που δείχνουν ότι το ύψος της απασχόλησης στη χώρα βρίσκεται σε ποσοστά ρεκόρ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον περιμένουμε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου. Αφορμή στέκεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Την δική της απάντηση έδωσε η Τουρκία στο γερμανικό κείμενο της κυβέρνησης που αναφέρει τη χώρα ως πεδίο δράσης ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων. 

ΚΙΝΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ

 

Την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στα ρώσικα μαχητικά παραχωρεί η Τουρκία, ώστε να διεξαχθούν επιδρομές.  «Η Τουρκία μπορεί να μας δώσει την βάση του Ιντσιρλίκ για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις για να διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Συρία.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

 

Προσφυγική κρίση, κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, διαφορά Βορρά-Νότου. Αυτές είναι οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε, που αν δεν αντιμετωπιστούν θα διαλυθεί.