18 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

 

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου (ή του «Σωτήρας» και κατά την τουρκοκρατία «Σφιγμένου» και «Σιμένου») κείται στην ανατολική πλευρά της Χερσονήσου, κοντά στη Χιλιανδαρίου, σε ομαλό παραθαλάσσιο πεδίο, λίγα μέτρα από τη θαλάσσια κρηπίδα, σε σημείο που τα προσθαλάσσια θεμέλιά της να βρέχονται από το κύμα, και σταγόνες θάλασσας, με τον μπάτη, να φτάνουν μέχρι ψηλά.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

 

Με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα έτρεχε το ταχύπλοο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, φέρεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση ο χειριστής του ταχύπλοου που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί πέντε ετών.

Η ΝΟΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ

 

Περίπου 80.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη νότια Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία Blue Cut Fire, ξέσπασε την Τρίτη στο ορεινό Πέρασμα Καχόν και επεκτάθηκε ραγδαία καίγοντας 103.700 στρέμματα και καταστρέφοντας δεκάδες κατοικίες κοντά σ' έναν αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας.

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙ

 

Μπουρκίνι και μπικίνι. Δέκα μουσουλμάνες γυναίκες που φορούσαν μπουρκίνι σε παραλία των Καννών στην νότια Γαλλία, ελέγχθηκαν από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων της εφαρμογής της προσωρινής απαγόρευσης στις πλαζ του δήμου των γυναικείων μαγιών που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΕ 70 «ΙΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ»

 

Σε επιτήρηση, σε περίπου 60-70 «ιερούς στόχους» αντιεξουσιαστών, προχωρεί η ΕΛ.ΑΣ ύστερα από τις τελευταίες επιθέσεις σε ναούς, στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου στο Κολωνάκι αλλά και τις πρωτοφανείς απειλές που εκτοξεύονται σε προκήρυξη της οργάνωσης «Αμετανόητοι αναρχικοί» με την ανάληψη της ευθύνης για την εμπρηστική ενέργεια στην Ιερά Μονή Πετράκη πριν από οκτώ ημέρες.

ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Την επομένη ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής, όπου φιλοξενούνται κορίτσια Γυμνασίου- Λυκείου.

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ;

 

Τη νύχτα της 6ης προς την 7η Αυγούστου, μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης επιχειρήσεων εισβολής ή δολιοφθοράς επεχείρησε να διεισδύσει στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, μεταξύ της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της ουκρανικής περιοχής της Χερσώνας.

ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ “ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι πρόσφυγες δεν έφεραν μαζί τους την τρομοκρατία στη χώρα και πρόσθεσε ότι το ισλάμ ανήκει στη Γερμανία, όσο ασκείται με τρόπο που σέβεται το Σύνταγμα.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛ ΜΠΑΜΠ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ "ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ"

 

Ανακοινώθηκε στις 14 Αυγούστου, η ίδρυση της «Γενικής Διοίκησης της Στρατιωτικής Δύναμης της Μπαμπ», εκ μέρους του Γενικού Διοικητού, Cemal Mûsa, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η πόλη και οι γύρω περιοχές, θα εκκαθαριστούν από τις συμμορίες των τζιχαντιστών του Ι.Κ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Από την Πέμπτη η έδρα της ΝΔ βρίσκεται και επισήμως στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, σε ένα ενεργειακό κτίριο με ενοίκιο χαμηλότερο από εκείνο των γραφείων της Συγγρού. Το κτίριο είναι ένα ακίνητο περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάστηκε το 1989 για να στεγάσει τα γραφεία εταιρείας ηλεκτρονικών.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

 

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel για τις άμεσες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση. Με τον τίτλο «Ελλάδα, η απατηλή ηρεμία του Αυγούστου» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στις άμεσες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα η χώρα μας.

ΑΝΩ ΤΟΥ 100% ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

 

Τον Ιούνιο, το δημόσιο χρέος της Ισπανίας εκτινάχθηκε πάνω από το ψυχολογικό όριο του 100%, καθώς σύμφωνα με την κεντρική τράπεζας της χώρας, διαμορφώθηκε στα 1,1 τρισ. ευρώ (100,9% του ΑΕΠ).

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε ότι όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι πρόσφυγες. Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε ότι δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να ‘αναγκάσουν’ τους Έλληνες να τους διασώσουν.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ;

 

Πρόταση σοκ για τη γερμανική κοινωνία έκανε το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία το Die Linke. Κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως δίκαιες τις ελληνικές απαιτήσεις για αποζημιώσεις πολεμικές, για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την καλεί να της πληρώσει.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΟ "ΑΡΜΑ" ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας σημαίνει ένα πράγμα: μια νέα συμμαχία, με αρχηγό τον Πούτιν, που βάζει βόμβα στα θεμέλια του ΝΑΤΟ με σκοπό να το ανατινάξει ολοκληρωτικά. Η στροφή του Ερντογάν ήδη έχει πανικοβάλει το ΝΑΤΟ, αφού η Τουρκία που αποτελεί σημαντικό σύμμαχο είναι έτοιμη να "ρίξει πέτρα πίσω της".