17 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου είναι κτισμένη επάνω σε βράχους, 10 μέτρα ψηλότερα από τη θάλασσα. Γραφικός λιθόστρωτος δρόμος οδηγεί από τον αρσανά στην είσοδο της Μονής σε μια αυλή, που σχηματίζουν επιβλητικά κτίρια νεοκλασσικού ρυθμού. Μια δεύτερη μικρή είσοδος οδηγεί στην εσωτερική αυλή, στενόχωρη, εδαφολογικά ανώμαλη και καλυμμένη με τσιμέντο.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ TOY ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΩΤΗ

 
Σε πρόσφατο άρθρο σας κ. Πανώτη με τίτλο: «Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ», αφού εκεί γράφετε πολλά και διάφορα όπως για «Νέες Χώρες», για Αθηνοκεντριστές, για καταχθόνια μέτρα από αντικανονικούς σφετεριστάς των Αθηνών και κακών μισθωτών αμπελουργών οι οποίοι ανησυχούν για την τοποθέτηση υποτακτικών τους στις «Νέες Χώρες» θα θέλαμε να ρωτήσουμε εσάς τον μισθωτό και σφουγγοκωλάριο του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου να μας απαντήσετε ο κ. Βαρθολομαίος δεν είναι μισθωτός;  

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 


ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 

Τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη της - Ποια σχέδια τους χαλάει
Και αυτές τις μέρες το επιδιώκουν οι αποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», που βγήκαν στο κλαρί με την εισβολή σε ναούς την ώρα της Θείας Λειτουργίας – ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα –, ενώ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους βομβαρδίζοντας με μολότοφ το κτίριο των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

ΣΤΗ ΝΔ ΠΟΛΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

 

Μηχανήματα εκσκαφής άρχισαν χθες την αναζήτηση. Η ομάδα χρησιμοποίησε συσκευές ηλεκτρονικής ανίχνευσης, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στις γεωτρήσεις πετρελαίου.

ΑΠΟ ΡΟΥΚΕΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΕΠΤΑ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Σε επτά ανέρχονται οι άμαχοι οι οποίοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Νατζράν, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, από ρουκέτα την οποία εκτόξευσαν από τη γειτονική Υεμένη σιίτες αντάρτες Χούδι, σύμφωνα με τη σαουδαραβική διεύθυνση πολιτικής προστασίας.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

 

Το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε καλοκαίρι στις θάλασσές μας σημειώνονται ατυχήματα, άλλα πιο σοβαρά και άλλα λιγότερο, στα οποία εμπλέκονται ταχύπλοα σκάφη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνέρχεται αύριο Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 159ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ 1900 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Η τουρκική Eισαγγελία ζήτησε να καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον 1.900 χρόνια κάθειρξη ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι εξύφανε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ!

 

Η διπλωματία των ΗΠΑ κατήγγειλε  το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας προχώρησε σε πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών στη Συρία χρησιμοποιώντας μια βάση στο έδαφος του Ιράν.

ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ

  

Πολλές λαθεμένες ερμηνείες έγιναν σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, ιδιαίτερα μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου (22 Μαΐου) και την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος (15 Ιουλίου).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται οι Σακκάς και Σεϊσίδης. Η δίκη τους είχε πάρει αναβολή, λόγω της απουσίας των τριών αστυνομικών, μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, οι οποίοι αν και είχαν κλητευθεί δεν προσήλθαν στο δικαστήριο.

TO ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Οι ΗΠΑ μετέφεραν 15 κρατούμενους του Γκουαντάναμο από την Κούβα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην μεγαλύτερη εδώ και επτά χρόνια μεμονωμένη απελευθέρωση κρατουμένων από την φυλακή αυτή στην οποία προβαίνουν, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3.571 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3.571 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου εφέτος, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3.712 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ OZGUR GUNDEM

 

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο μιας αριστερής φιλοκουρδικής εφημερίδας, της Ozgur Gundem, για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, υποστηρίζοντας πως η εν λόγω εφημερίδα ενήργησε ως "ντε φάκτο ειδησεογραφικό όργανο" της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δείχνουν δικαστικά έγγραφα.

ΝΕΕΣ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...

 

Ξεκίνησαν πάλι όπως φαίνεται οι φήμες για συναντήσεις πολιτικών και τραπεζικών στελεχών στα κρυφά, τώρα που γεγονότα από αύριο θα συνεχίσουν να εξελίσσονται.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Τουρκία εξετάζει την επέκταση της αμυντικής βιομηχανικής προσπάθειας  της εκτός του ΝΑΤΟ" τόνισε σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η δήλωση αυτή έρχεται να ρίξει και "άλλο λάδι στη φωτιά" ή, καλύτερα, στις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ.