12 Αυγούστου, 2016

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ


Η Ιερά Μονή Φιλοθέου, κείται σ' ένα καστανόφυτο οροπέδιο της ΒΑ πλευράς, (υψόμετρο 310 μέτρα), σε απόσταση 30΄ από την Καρακάλλου, 45΄ από την θάλασσα και 2.30΄ από τις Καρυές. Αυξημένη η υγρασία στην γύρω περιοχή, δημιουργεί προϋποθέσεις για ταχύτατη ανάπτυξη των φυτών.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ


Εδώ και λίγες ημέρες, η τουρκική κοινή γνώμη έχει στραμμένη την προσοχή της στις 14 Αυγούστου. Λίγες εβδομάδες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, οι κύκλοι του κινήματος Γκιουλέν ξεκίνησαν να στέλνουν μέσω Διαδικτύου στην τουρκική κυβέρνηση ένα νέο απειλητικό μήνυμα.

ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα κινούνται  στη σκακιέρα της Κριμαίας σε «παιχνίδια πολέμου» που ετοιμάζουν οι δύο πλευρές, με τον μεν Πέτρο Ποροσένκο να θέτει σε ύψιστη ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και τον δε Βλαντιμίρ Πούτιν να τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να προκαλέσει σύρραξη στην περιοχή.

ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΤΑΛΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ;

 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αρνήθηκε σήμερα να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης για την παρουσία μελών των Ειδικών Δυνάμεων του ιταλικού στρατού στη Λιβύη, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ήδη δέχεται έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση για το ζήτημα.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

 

Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τις προθέσεις και τους σκοπούς των μεγάλων δανειστών και εταίρων μας, γιατί αμέσως θα τον κατηγορήσουν για συνωμοσιολογία.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ AΣΥΛΟ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κάποιοι Τούρκοι διπλωμάτες στο εξωτερικό αντιτάχθηκαν στην ανάκλησή τους από τον Ερντογάν και ετοιμάζονται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesschau.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει καταντήσει ένα γερασμένο, οικονομικά χρεοκοπημένο και ιδεολογικά ηττημένο κόμμα, δηλώνει σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Ανησυχία όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν τα ποσοστά που τους δίνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με αυτές (μεσοσταθμικά) αν γινόντουσαν εκλογές αύριο η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε 15-18%.

'ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ' ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών έγινε και πάλι τεταμένο την Τετάρτη, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές για να  προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ SPIEGEL ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Με τον τίτλο: "Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει", το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρεται στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο 'ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ο φόβος στο Μαξίμου για το ‘Μαύρο’ Σεπτέμβρη που έρχεται είναι μεγάλος. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ψάχνει την ηρωική του έξοδο. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο βασίζονται στα εξής στοιχεία.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ GOOGLE

 

Πρόστιμο που φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ(438 εκατομμύρια ρούβλια) επέβαλαν οι ρώσικες αρχές που είναι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό στη GOOGLE  με την κατηγορία κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.