10 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ

 
 
 
Η Ιερά Μονή Δοχειαρίου (άλλες ονομασίες: Δάφνης, Αγίου Νικολάου, Αγίων Ταξιαρχών, Ασωμάτων) είναι χτισμένη επάνω σε βραχώδη ανώμαλη πλαγιά στη μεσημβρινή ακτή της Χερσονήσου, λίγες δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα.

Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είχε προ καιρού ζητήσει μέσω τηλεοπτικής συνεντεύξεως να μην ληφθεί βιαστική απόφαση για την ανέγερση τζαμιού και εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του σημειώνοντας ότι η Εκκλησία έχει μελετήσει το ζήτημα.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

 

Ο κ. Βαρθολομαίος, πί τ κούσματι τς μπρηστικς πιθέσεως ναντίον τν Γραφείων τς ερς Συνόδου τς κκλησίας τς λλάδος ν τ ερ Μον Πετράκη, πηύθυνε Γράμμα συμπαραστάσεως καί λληλεγγύης πρός τόν Μακαριώτατον ρχιεπίσκοπον θηνν καί πάσης λλάδος κ. ερώνυμον καί τήν εράν Σύνοδον. 

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Ο «ταγματάρχης» Γιασέρ Αμπντ Αλ Ραχίμ, διοικητής των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που μάχονται μέσα στο Χαλέπι, υπό την κοινή σημαία της συμμαχίας Φατάχ Χαλάμπ (Κατάκτηση του Χαλεπιού), δήλωσε χθες ότι οι δυνάμεις του θα επιτεθούν στην κουρδική συνοικία μέσα στο Χαλέπι.

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΔΕΡΑ

 

Τρομερές πυρκαγιές σε Πορτογαλία και Μαδέρα -τρεις νεκροί - 100 (!) εστίες - 3.000 άνδρες στη μάχη με τις φλόγες. Οι πυρκαγιές που μαίνονται στο πορτογαλικό νησί Μαδέρα στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη διάρκεια της νύχτας. 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ

 

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν τη σταδιακή άρση των κυρώσεων - «Έσφιξαν τα χέρια» για την αποκατάσταση των οικονομικών σχέσεων - Κοινό «μέτωπο» κατά της τρομοκρατίας - Την ώρα που η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

 

Ένας Τούρκος αξιωματικός σε αποστολή του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε άσυλο αφού ανακλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο μήνα, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

EΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ: 360.000 ΞΕΝΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ 93 ΧΩΡΕΣ

 

360.000 χιλιάδες ξένοι μαχητές πολέμησαν στα συριακά εδάφη κατά τη διάρκεια των 5 ετών του πολέμου.4.000 ιορδανοί σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

 

Το περασμένο Σάββατο ένα εντυπωσιακό σε περιεχόμενο άλλα κυρίως σε ύφος τηλεγράφημα εμφανίστηκε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το ΑΠΕ-MΠΕ. Ουσιαστικό περιεχόμενο δεν υπήρχε. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

Η αστυνομία του Πεκίνου διεξάγει δίμηνη επιχείρηση καταστολής των ηλεκτρονικών εγκλημάτων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΦΡΟΔΙΤΗ"

 

Πρόσω ολοταχώς για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στα τερματικά υγροποίησης της Αιγύπτου, έβαλαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Ιωάννης Κασουλίδης και Σαμίχ Σουκρί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μακρά είναι η λίστα των ελλείψεων σε έμψυχο και άψυχο υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, όπως την καταγράφουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Υπό τις συνθήκες αυτές η (υπο)λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης δεν αποτελεί κορυφή του παγόβουνου, αλλά χαρακτηριστικό σύμπτωμα της παθογένειας.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

 

Η ανθεκτικότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Χαλιφάτου έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και δικαίως. Το Μάρτιο οι Ισλαμιστές τρομοκράτες των Βρυξελλών, χτύπησαν λίγες μόνο μέρες, μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του εγκεφάλου και εμπνευστή της ανεκδιήγητης σφαγής του Παρισιού τον Νοέμβριο.

Η ΕΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία εξαιτίας των "μη δημοκρατικών πρωτοβουλιών" του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και της υποστήριξής του στην επαναφορά της θανατικής ποινής, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα της Δανίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Στη συνάντηση ηγετών κρατών του ευρωπαϊκού Νότου που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα αναφέρονται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Deutsche Wirtschafts Nachrichten», ο οποίος αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του «ΕurΑctiv.de».

ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ

 


Τον Οκτώβριο αναμένεται να διεξαχθεί στην Κρήτη στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν η Γερμανία και η Ολλανδία, επανδρώνοντας το νησί με πύραυλους Patriot.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 40 αναχαιτίσεις μαχητικών αεροσκαφών στο πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στο νησί.