09 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

Το μοναστήρι  βρίσκεται πάνω στο βουνό, αθέατο από την παραλία και χωμένο σε μια δασωμένη πλαγιά της νοτιοδυτικής πλευράς της χερσονήσου. Για να το επισκεφθεί κανείς πρέπει να βαδίσει μια ώρα περίπου από τον αρσανά του και πάνω από 3 ώρες από τις Καρυές. Τιμάται στη μνήμη του αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου).

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

 
Πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή και το προσφυγικό, υπήρξε μια συνεννόηση μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, με αφορμή τις αποφάσεις - και κυρίως τις δηλώσεις - Φίλη για την Παιδεία, την κατάργηση της προσευχής και το μάθημα των Θρησκευτικών, η ένταση επανήλθε. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...
 


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ISIS

 

Κάθε σοβαρό κράτος για την ασφαλή λειτουργία του μηχανισμού του εξασφαλίζει την ύπαρξη υπηρεσιών ασφαλείας οι οποίες αναλαμβάνουν τις πιο παρασκηνιακές ενέργειες.

ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ 70 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα νοσοκομείο στην Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν την Δευτέρα τουλάχιστον 70 άνθρωποι. 

ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 21 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα περίχωρα των Σκοπίων, παγιδευμένοι από τις ξαφνικές πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές τη νύχτα του Σαββάτου.  Σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιοχές Σίνγκελιτς, Σταΐκοβσκι, Σμίλκοφτσι και στον περιφερειακό των Σκοπίων, ενώ 56 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

ΜΕΞΙΚΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του τροπικού τυφώνα Εαρλ. 40 είναι οι νεκροί στο Μεξικό, από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με ενισχυμένες δυνάμεις επιχειρεί η Πυροσβεστική στην Κύμη της Εύβοιας (περιοχή Σουτσίνι), όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Φωτιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο Καρύστου. Εν τω μεταξύ, στο «πόδι» ήταν όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική από φωτιές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, λόγω πτώσεων κεραυνών.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ

 

Όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - I.O.E.) του ΔΝΤ, όσοι έχουν λερώσει τη φωλιά τους όλα αυτά τα χρόνια και έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των ελλήνων πολιτών.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία, υπογραμμίζει την συνεχιζόμενη αδυναμία της χώρας απέναντι στην ισχύ και τις προθέσεις τμήματος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

O DRAGHI "ΥΠΕΡΠΗΔΑΕΙ" ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ BREXIT

 

Κάθε φορά που ο Mario Draghi "βγάζει από τη μέση" ένα εμπόδιο από τον δρόμο για υψηλότερο πληθωρισμό, ένα νέο εμφανίζεται. Αυτό παρατηρεί το Bloomberg.

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

 

Η παλαιότερη κληρονομική μοναρχία στον κόσμο αναμένει ίσως ένα νέο ηγέτη: ο ιάπωνας αυτοκράτορας Ακιχίτο υπαινίχθηκε σε τηλεοπτικό του μήνυμα μια πιθανή αποχώρηση από το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 290.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 290.000 ανθρώπους από τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για περισσότερους από 10.000 θανάτους μόνο τους δύο τελευταίους μήνες.

ΔΕΚΑ ΞΕΝΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 

Δέκα ξένοι υπήκοοι κρατούνται στην Τουρκία λόγω υποψιών ότι συνδέονται με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπως δήλωσε  ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

 

Θετικά αποφάνθηκε το ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.