07 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ


Η Μονή Παντοκράτορος βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της χερσονήσου, πάνω σε γραφική και βραχώδη τοποθεσία κοντά στη θάλασσα. Ιδρύθηκε από τον μέγα στρατοπεδάρχη Αλέξιο και τον αδελφό του, ύστερα από τα μέσα του 14ου αιώνα.

ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

 

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα στα νότια προάστια του Χαλεπίου, μία ημέρα αφότου μια συμμαχία ισλαμιστών και τζιχαντιστών ανταρτών ανακοίνωσε ότι έσπασε την πολιορκία που είχαν επιβάλει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Επίδειξη ισχύος από Ερντογάν σε Τουρκία και… Πενσυλβάνια.Σε ακόμη μια κίνηση επίδειξης ισχύος προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν για σήμερα στην Τουρκία τη «μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση» στην ιστορία της χώρας με τίτλο «Δημοκρατία και Μάρτυρες». Και αναμένουν 3.000.000 πολίτες - υποστηρικτές του Ερντογάν.

15 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων από την καταιγίδα, η οποία χθες το βράδυ, έπληξαν τα Σκόπια. Σύμφωνα με τις αρχές της γειτονικής χώρας, τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: ΓΙΑΤΙ;

 

Η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, όπως και η κριτική ενάντια σε αυτή, οδηγεί σε σοβαρές παρεξηγήσεις όταν αποσπάται από τη στρατηγική των κοινωνικών τάξεων στην οποία η εθνική κυριαρχία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. 

ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

 

Το Ιράν μέχρι στιγμής τηρεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι με τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμά του, υποστήριξε σήμερα ο Γιουβάλ Στάινιτς, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έλαβε χώρα μια αντιπαράθεση ισχυρών δυνάμεων, ένα είδος νέου Ψυχρού Πολέμου, όπως έγραψαν και οι New York Times, με διακύβευμα τον έλεγχο των αγωγών του λεγόμενου Νοτίου Άξονα, που προγραμματίζονταν να μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για κυβέρνηση «πολιτικής 'γλίτσας' και υποκρισίας που καταστρέφει τον τόπο και η οποία καθημερινά πρωταγωνιστεί σε ένα θέατρο του παραλόγου», έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στα MME στο Κιάτο, όπου μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, περιόδευσαν και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

Η κινεζική πολεμική αεροπορία έστειλε αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, σήμερα το πρωί. Μεταξύ των αεροσκαφών ήταν και βομβαρδιστικά Η-6, αλλά και μαχητικά Su-30.

ΣΤΗΝ 'ΤΣΙΜΠΙΔΑ' ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Από εξονυχιστικό έλεγχο σε βάθος 15ετίας θα περάσουν όλοι οι Έλληνες από την εφορία. Από κόσκινο καταθέσεις, εμβάσματα και όλα τα τραπεζικά προϊόντα που είχαν οι φορολογούμενοι από το 2002 μέχρι σήμερα.

ΕΜΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

 

Μια πλήρης αντίθεση. Εδώ στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τζαμιά, στη Γαλλία, αποφάσισαν να κλείσουν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Σύνοδο κορυφής των χωρών του νότου της Ευρώπης επιθυμεί να κάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα Με πρωτοβουλία της βουλγαρικής πλευράς.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 Ματθ. θ΄27-35

Και παργοντι εκείθεν τω Ιησού ηκολοθησαν αυτώ δο τυφλοί κρζοντες και λγοντες· ελησον ημάς, υιέ Δαυδ. ελθντι δε εις την οικαν προσήλθον αυτώ οι τυφλο, και λγει αυτοίς ο Ιησούς· πιστεετε ότι δναμαι τούτο ποιήσαι; λγουσιν αυτώ· ναι, Κριε.