06 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

  

Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται πάνω σε μια θαυμάσια πλαγιά γεμάτη από δένδρα και πυκνούς θάμνους, κοντά στις Καρυές, και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (6 Αυγούστου).

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ 13 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Δεκατρείς άμαχοι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στους βομβαρδισμούς τόσο σε συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες, όσο και σε αυτές που ελέγχει το καθεστώς, καθώς οι μάχες για τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας και πάλαι ποτέ οικονομικής πρωτεύουσάς της κλιμακώνονται, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΠΑ-ΕΕ «Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ»

 

Η τρομοκρατία του ριζοσπαστικού Ισλάμ δεν πρόκειται να περάσει στη Ρωσία”, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοιγκού στέλνοντας πολλαπλό μήνυμα.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΟΥΡΤΑΣ ΚΑΗΚΑΝ 13 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Τραγωδία στη Γαλλία: Από τα κεριά μιας τούρτας η πυρκαγιά στο μπαρ όπου σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.Τα θύματα είναι ηλικίας 18-25 ετών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.

ΧΙΡΟΣΙΜΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945

 

Τέτοια μέρα πριν από 71 χρόνια,η ανθρωπότητα άλλαζε σελίδα. Και δεν ήταν καθόλου ευχάριστη αυτή η επόμενη σελίδα. Το πρωί της 6ης Αυγούστου 1945 ένα βομβαρδιστικό B-29 απογειώθηκε από το νησί Tinian του Ειρηνικού.

ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΓΕΖΙΝΤΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ OΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η αναίδεια και η βαρβαρότητα των μουσουλμάνων προσφύγων εναντίον των Κούρδων Γεζιντί μέσα στην Ελλάδα και ο βαθύς ύπνος της άγνοιας και της πολιτικής αμορφωσιάς Τσίπρα-Τασίας-Μουζάλα-Τόσκα και... αλληλέγγυων.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ «ΠΝΙΓΟΥΝ» ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Μπροστά σε ένα παράδοξο αναμένεται να βρεθούν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις καθώς ενώ ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί, η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος της σεζόν το ταμείο θα είναι… μείον.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, ισχύουν από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

† H ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ


Η σημερινή εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες του εορτολογικού κύκλου των Δεσποτικών εορτών, ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη Παράδοση, γιατί έχει μιαν άμεση αναφορά στην τελείωση και θέωση του ανθρώπου, που είναι και η εσχατολογική προοπτική της θείας Οικονομίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

 

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι σχεδόν το 90% των φυσικών πρόσωπων δεν θα επιβαρυνθεί με επιπλέον ΕΝΦΙΑ αφού θα πληρώσει είτε λιγότερο φόρο, είτε τον ίδιο. 

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Φήμες και σενάρια έχουν βγει με σενάρια πάνω στο ξαφνικό «πόλεμο» κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ(Τραπέζης της Ελλάδα) Γιάννη Στουρνάρα. Πρόκειται για πόλεμο με διάρκεια, γεμάτο εχθροπραξίες, που απλά μερικές φορές υπάρχουν περίοδοι ύφεσης.  

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

«H Ρωσία απευθύνει μια προειδοποίηση προς τους μαχητές: Είτε θα παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς οι σοροί ή θ΄ αρχίσουν εντατικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή».

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΕΥΡΩΠΗ!

 

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης που έκανε τις αγορές του. 

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Δήλωση του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας, Fikri Işık που οδήγησε όλες τις στρατιωτικές σχολές και τις Ακαδημίες Πολέμου της Τουρκίας σε κλείσιμο. 95% των φοιτητών είναι εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και πρόσκεινται στον εξόριστο ισλαμιστή ηγέτη, Φετουλάχ Γκιουλέν!