03 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ


Η Μονή βρίσκεται πάνω σ' ένα γραφικό ορμίσκο της βορειοανατολικής πλευράς της χερσονήσου, πλάι ακριβώς στις εκβολές ενός μεγάλου χειμάρρου, και τιμάται στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου). Κατηφορίζοντας από τις Καρυές και ύστερα από ένα ευχάριστο περίπατο φτάνουμε εκεί σε μιάμιση ώρα περίπου.

56 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ 17 ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ

 

Παγιδευμένοι στον φαύλο κύκλο βίας και λιμού. Περισσότεροι από 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 17 χώρες υφίστανται τις συνέπειες παρατεταμένων συγκρούσεων και δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα, παγιδευμένοι σε έναν “φαύλο” κύκλο βίας και λιμού, ανέφεραν σήμερα δύο υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΣΤΙΣΕ 90 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Σχεδόν 90 δισεκατομμύρια ευρώ κόστισε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην τουρκική οικονομία, προκαλώντας την ακύρωση ενός εκατομμυρίου κρατήσεων στον τουριστικό κλάδο, επισημαίνουν δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Νέα πρόκληση σε βάρος της Κύπρου από την Τουρκία που αγγίζει τα όρια της απειλής πολέμου. Η Άγκυρα αξιώνει σχεδόν τη μισή κυπριακή ΑΟΖ ισχυριζόμενη πώς το τεμάχιο 6 της ανήκει.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΟΥ Γ΄

 
 

Ο Αρχιεπίσκοπος  Μακάριος γεννήθηκε στο χωριό Παναγιά της Επαρχίας Πάφου με το κοσμικό όνομα Μιχαήλ Χριστοδούλου Μούσκος στις 13 Αυγούστου του 1913 έμελε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην Κυπριακή Ιστορία.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

 

Σαν χθες 2 Αυγούστου το 338 π.Χ. έγινε η μάχη της Χαιρώνειας. Όντως πρόκειται για μία από τις πολυσυζητημένες μάχες της αρχαιότητας, η οποία διεξήχθη στην πεδιάδα του Βοιωτικού Κηφισού, κοντά στην οχυρή πόλη της Χαιρώνειας.

H ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ

 
 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ που ξεκινάει από την 01 Αυγούστου έως και τις 14 Αυγούστου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ερ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης σχετικ μ τα γεγοντα τν τελευταίων μερν πο λαβαν χώρα στν χρο το παλαιο ρφανοτροφείου «Μέγας λέξανδρος» καθς κα στν ερ Μητροπολιτικ Να το γίου Γρηγορίου το Παλαμ γνωρίζει τ κάτωθι:

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

 

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, καταδικάζοντας τις εκτοξεύσεις.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Είναι πλέον σαφές ότι η Τουρκία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο, όπου ο αυταρχισμός της εξουσίας, η κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου, ο ισλαμικός προσανατολισμός που περιστασιακά λαμβάνει χαρακτηριστικά φονταμενταλισμού, και ο εθνικιστικός παροξυσμός, δημιουργούν τεράστια εμπόδια στη σχέση της με τη Δύση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στην ΕΕ πως χρειάζεται «plan B» για τη συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό, καθώς η Άγκυρα εγείρει απειλές για υποχώρησή της. Η Αθήνα παρακολουθεί «εξαιρετικά ανήσυχη» το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας, ανέφερε ο Γιάννης Μουζάλας στην Bild, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων.

ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

H συζήτηση στη Γερμανία, για την εμπλοκή της Bundeswehr (του γερμανικού στρατού), στο εσωτερικό της χώρας έχει φουντώσει. Η εμπλοκή αυτή αφορά στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης μεγάλης κλίμακας, στην διαχείριση της οποίας θα συνδράμει ο στρατός. Αυτό τουλάχιστον θα ήθελε η υπουργός Άμυνας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Mέχρι το Σεπτέμβρη αναμένεται να ανακοινωθεί τι μέλλει να γίνει, βραχυπρόθεσμα, με το θέμα του ελληνικού χρέους. Η συζήτηση, μέχρις στιγμής, κινείται στα θέματα των επιτοκίων και της εξομάλυνσης πληρωμής των δόσεων.

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

 

O Κώστας Καραμανλής παρουσιάζεται από κάποιους ‘κύκλους’ (τους γνωστούς) ως ο εθνοσωτήρας της χώρας, που θα έρθει από το πουθενά και θα μας σώσει.  Ωστόσο αν κάτσει κάποιος να σκεφτεί ψύχραιμα και χωρίς τη δύναμη της τηλεόρασης θα συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα. 

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, νε τη δεύτερη να επιμένει ότι θα τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το προσφυγικό, αν δεν καταργηθεί άμεσα η βίζα. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου, σειρά πήρε και ο Ερντογάν, με ανάλογες απειλές.

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου η οποία σε συνέντευξή της δήλωσε τα εξής: