02 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

 

Η Ιερά Μονή Βατοπεδίου ή Βατοπαιδίου (η πρώτη γραφή, κατά τον Θεοδώρητο, ετυμολογείται «εκ της βάτου και πεδινού: ούτω γαρ οράται εν παλαιοίς χειρογράφοις».Η δεύτερη από το «βάτος» και «παιδίον», παρετυμολογούμενη) (1),(2), κείται στην κορυφή ενός υψώματος, στα ΒΑ της Χερσονήσου, 5΄ από τη θάλασσα.

ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ ΡΩΣΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ 2016

 
Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι όλα θα πάνε καλά... Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....


Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Έτσι και την κάνουμε από την ΕΕ και το ευρώ, οι Τούρκοι θα φτάσουν στη Λάρισα! Αυτό δεν μας λένε όλα αυτά τα χρόνια όσοι μάχονται να μείνουμε υπό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας μας;

ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Στις 28 Ιουλίου του Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, μετονομάστηκε σε Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ κι ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις σχέσεις του με την Αλ Κάιντα.

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Κατά το έτος 2009-2010, η Τουρκία έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα του επαναπροσδιορισμού της εξωτερικής της πολιτικής. Διαχώρισε την θέση της από το Ισραήλ όσον αφορά τα περιφερειακά ζητήματα της περιοχής.

ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΔΩΣΕ ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Το Brexit είναι γεγονός. Η ΕΕ και κυρίως οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους εμφανίστηκαν “σκληροί” απαιτώντας γρήγορες διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας, θέλοντας να κάνουν μια επίδειξη πυγμής.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

 

Ο «όχλος» ικανοποιήθηκε λοιπόν… Η ψήφιση του νόμου για την απλή αναλογική, η συνταγματική αναθεώρηση που μπορεί να μην επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στο κυβερνητικό άλογο και ο συμπαθής κ. Λεβέντης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Δεν ξημεροβραδιάζομαι στις Eκκλησίες αλλά είναι ανόητο, χουλιγκανικό και εκτός ελληνικής πραγματικότητας να προκαλείς το χριστιανικό συναίσθημα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στην εισβολή σε Ναό της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ISIS ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους της Λιβύης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ. Είναι τα πρώτα αμερικανικά πλήγματα στη χώρα και πραγματοποιήθηκαν -όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Λιβύης- με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στη χώρα.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

 

Οι κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας στις υποκλοπές μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος είναι «προσβλητικές» και «ανάξιες» τονίζει ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Le Soir, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής του σε συνέχεια του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

ΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί όλες τις προϋποθέσεις της συμφωνίας για τους πρόσφυγες, ώστε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των βίζα για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, υπογράμμισε η Ε.Ε. μέσω της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗ CIA ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ...

 

Ο Τούρκος βουλευτής του AKP, Ορχάν Ντελιγκόζ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ισχυρίστηκε σήμερα πως μαζί με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν με το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, για να ζητήσουν άσυλο, βρισκόταν και ο επικεφαλής της CIA στην Κωνσταντινούπολη.