01 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ

 

Η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της χερσονήσου, στην τοποθεσία Μελανά και σε υψόμετρο 160 μέτρων. Άλλες ονομασίες της: «Βασιλική Μεγάλη Λαύρα», «Λαύρα του κυρού Αθανασίου», «Λαύρα του Αγίου Αθανασίου», «Λαύρα της Υπεραγίας Θεοτόκου».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όσα Κοινοβουλευτικά Κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν απερίφραστα την εισβολή, τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας και τις πράξεις βίας κατά θρησκευτικών λειτουργών και πιστών μέσα στον Ιερό Ναό Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στην Θεσσαλονίκη χθες (31.7.2016).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ!

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες του Ιστολογίου μας,

Από σήμερα κάθε απόγευμα  στις 5 μ.μ. μέχρι και τις 20 Αυγούστου θα επισκεφθούμε νοερά τις 20 Ιερές Μονές του Αγίου Όρους. 

Το οδοιπορικό αυτό αναρτάται προς τιμήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
 


ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑ 7 ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ

 

Η αποκαλυπτική έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office – ΙEO) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε στη δημοσιότητα, και η οποία έκθεση τυγχάνει της αποδοχής του ΔΝΤ δια την δηλώσεων της κ. Κριστίν Λαγκάρντ. 

ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ERDOGAN ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ;

 

Η ανάπτυξη 7.000 Τούρκων αστυνομικών, με βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα, περιμετρικά της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, στην επαρχία των Αδάνων.Tα ξημερώματα της Κυριακής ήταν μια κίνηση που υπογραμμίζει την συνεχιζόμενη διάθεση της τουρκικής κυβέρνησης να ρίχνει σκιές στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ «ΚΑΜΙΚΑΖΙ» ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Πάνω από 50 παιδιά γεννημένα στην Αγγλία εκπαιδεύονται στο χαλιφάτο - Σχεδόν 31.000 γυναίκες χρησιμοποιούνται για την «παραγωγή» παιδιών, που θα συνθέσουν την επόμενη μέρα της οργάνωσης.

ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ

 

Το Facebook είναι πιθανό να χρωστάει δισεκατομμύρια σε φόρους καθώς η αρμόδια φορολογική Αρχή των ΗΠΑ ερευνά τον τρόπο που μεταφέρθηκαν στοιχεία της εταιρείας σε θυγατρική της στην Ιρλανδία προκειμένου να αποφύγει υψηλότερους φόρους.

ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες την απόλυτη ασφάλεια από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

Το πολιτικό έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ και των «μη ηλεκτροδοτούμενων» Ελλήνων, που του κρατάνε τσίλιες, να ξεχαρβαλώσουν τα σύνορα, μπάζοντας μέσα στρατιές λαθρομεταναστών και προσφύγων, κατά κύριο λόγο σουνιτών, είναι δεδομένο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε γειτονιές της Αθήνας και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝΕΛ τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

 

Το πραξικόπημα στην Τουρκία προκάλεσε έναν κυκεώνα εξελίξεων, με πιο σημαντική τη στροφή της χώρας προς τη Ρωσία. 

ΤO SPIEGEL "ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Το περιοδικό Spiegel κατακεραυνώνει σε Άρθρο-μομφή τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για τις… επιλεκτικές του ευαισθησίες…  Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι ο Σόιμπλε μπλόκαρε τα πρόστιμα σε Ισπανία και Πορτογαλία λόγω Ραχόι.

«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Μεγάλη διαδήλωση κατά της Α.Μέρκελ έγινε στο Βερολίνο με εκατοντάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως "Μέρκελ πρέπει να φύγεις".  "Βράζει" η Γερμανία με την Α.Μέρκελ να κατρακυλά δημοσκοπικά λόγω των ισλαμιστικών επιθέσεων και της πολιτικής της στο  προσφυγικό. 

ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την περιβόητη έκθεση του ΔΝΤ η Αμερική δίνει ένα χρονοδιάγραμμα κουρέματος χρέους μέχρι τον Νοέμβριο δηλαδή πριν εκπνεύσει η Προεδρική θητεία του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.