29 Ιουλίου, 2016

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

 

Το θρησκευτικό στοιχείο δεν αποτελούσε ποτέ στοιχείο αναφοράς ή άσκησης πολιτικής για τους Τουρκοκύπριους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την άνοδο του Ερντογάν στην Τουρκία άρχισαν να δημιουργούνται και στα κατεχόμενα τμήματα θρησκευτικών σπουδών όπου φοιτούν κυρίως άτομα από την Τουρκία στα οποία προσφέρονται υποτροφίες.

ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

 

Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία για τη λειτουργία στην Αλεξανδρούπολη επίτιμου προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε σχετική αναφορά του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο Σάμιουελ Χάντιγκτον πριν εικοσιπέντε χρόνια μιλούσε ήδη για έναν «πόλεμο των πολιτισμών», που τείνει να διαιρέσει ακόμα και με ποταμούς αίματος τον σύγχρονο κόσμο, υποκαθιστώντας εν μέρει ή εν όλω τις ιδεολογικές ή τις πολιτικο-κοινωνικές αντιπαραθέσεις.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

Σοβαρό πρόβλημα πιλότων αντιμετωπίζει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μετά τις μαζικές αποστρατείες χειριστών F-16 και F-4, λόγω της εμπλοκής τους στο πραξικόπημα.

O ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;

 

Στην Αγγλία, ο Τόνυ Μπλερ, πρώην αρχηγός του Εργατικού κόμματος, ενδεχομένως να συλληφθεί και καταδικαστεί στους επόμενους μήνες για εγκλήματα πολέμου, καθώς βομβάρδισε μία χώρα βασισμένος σε ένα ψέμα. Μήπως πρέπει και ο κος Σόιμπλε, ενορχηστρωτής της φτωχοποίησης του 1/3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις όφελος μιας χούφτας εταιριών να δικαστεί για εγκλήματα;

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Η Κίνα και η Ρωσία θα διεξαγάγουν ναυτικές ασκήσεις “ρουτίνας” στη Νότια Σινική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χθες, προσθέτοντας ότι οι ασκήσεις θα ενδυναμώσουν την συνεργασία τους, καθώς και ότι δεν στοχοποιούσαν τρίτη χώρα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα εξαπολύουν οι «53+» για την εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους αναφέρουν ως χώρους φιλοξενίας προσφύγων, και τις συλλήψεις αλληλέγγυων.

ΤΟ "ΒΡΩΜΙΚΟ" ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ

 

Θύελλα έχει ξεσηκώσει το δημόσιο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία να βάλει το χέρι της στην προεδρική κούρσα. Ενθαρρύνοντας επί της ουσίας ξένη αντίπαλη δύναμη να προχωρήσει σε κυβερνοκατασκοπεία με στόχο πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

 

Σε άρθρο της η Γερμανική εφημερίδα "Die Welt" σχολιάζει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ιταλία και η αδυναμία να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. 

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ

 

Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που προβλέπει κοινωνικά μέτρα για την αναπλήρωση από την απώλεια του ΕΚΑΣ.

ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΝΔ!

 

Για φοροδιαφυγή και παραγραφή 36.000 ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία το ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπογράμμισαν οι βουλευτές του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος.Σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι: