25 Ιουλίου, 2016

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ

 

Το σίριαλ του εκλογικού νόμου έλαβε τέλος. Σειρά τώρα έχουν νέα επεισόδια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, σε μια εμφανή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μετατεθεί ο δημόσιος διάλογος και να σκεπαστούν φλέγοντα προβλήματα, για τα οποία η κυβέρνηση αποφεύγει πονηρά να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

 

Η Ελληνική Δημοκρατία εδράζεται πάνω σε τρεις βάσεις. Η πρώτη και μακράν ουσιωδέστερη είναι η δικαστική λειτουργία ή εξουσία. Η δεύτερη εξουσία είναι η νομοθετική και η τρίτη η εκτελεστική. Δικαστήρια, Κοινοβούλιο και Κυβέρνηση συνθέτουν τη δομή του κράτους.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΤΑΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ «6» - ΕΝΙ ΚΑΙ TOTAL ΜΑΖΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Πολλές θετικές εκπλήξεις εμφανίστηκαν τελικά στον Γ’ Γύρο Αδειοδότησης σε σχέση με το ενδιαφέρον των κολοσσών, που αναβαθμίζουν σημαντικά και τη γεωπολιτική σημασία της κυπριακής ΑΟΖ.

ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - 1 ΝΕΚΡΟΣ 12 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά, κοντά στη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης χθες σε έκρηξη που οι αρχές είπαν πως ήταν εσκεμμένη.

ΕΡΜΑΙΟ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΑΦΙΑ

 

Κάθε Τετάρτη αυτή την εποχή στα ειρηνοδικεία της χώρας έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Αλλάζει ιδιοκτησία η χώρα. Οι τράπεζες βγάζουν, με την κάλυψη του μνημονιακού καθεστώτος, κάθε λογής ακίνητη περιουσία στο σφυρί.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΕΙ Η ΒΟΥΛΗ

 

Την πρόταση, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται από τον λαό, όταν υπάρχει αδυναμία εκλογής του από τη Βουλή φέρνει η κυβέρνηση και αυτή η πρόταση φέρεται να ήταν ο βασικός λόγος που κάμφθηκαν οι ενστάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των «53» του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η επίθεση της Νίκαιας σόκαρε όλη τη Γαλλία, ίσως περισσότερο κι από τις προηγούμενες επιθέσεις, και αιφνιδίασε όλο τον κόσμο λόγω της απλότητας των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν και της ευκολίας με την οποία κτύπησε ο δράστης.

ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Ο ΟΗΕ

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασε με τον πιο ηχηρό τρόπο την απεχθή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση, ανέλαβαν τοπικές οργανώσεις που συνδέονται με το Χαλιφάτο.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Το “παράδειγμα” της Κύπρου, μπορεί να αποτελέσει “κλειδί” για τις διαπραγματεύσεις για την παραμονή της Σκωτίας στην ΕΕ, αναφέρεται σε ρεπορτάζ ανάλυσης του το BBC  Τι δηλώνουν οι ειδικοί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στη συγκρότηση μόνιμης τεχνικής Επιτροπής με ειδικούς στη φαρμακευτική πολιτική από κάθε χώρα, η οποία θα προετοιμάσει τα επόμενα βήματα που είναι η δικτύωση και ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη σε θέματα Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (ΗΤΑ), ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του συστήματος Υγείας.

† Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ AΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

 

Επειδή ο Χριστός είναι ο Σωτήρας των ανθρώπων, και προξένησε την μεγαλύτερη ευεργεσία σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και η Παναγία, η Μητέρα του Χριστού, είναι η χαρά όλης της κτίσεως.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ


Το ATLANTIC COUNCIL, think tank κύρους στον τομέα των διεθνών σχέσεων στηλιτεύει την ανικανότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Με δεδομένο ότι αποτυχίες στον τομέα αυτό πάντα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, βλέπουμε ότι τώρα υπάρχει μία σωρεία λαθών και αβλεψιών.

ΖΗΤΕΙ Ο ΠΑΝΤΟΑΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ BREXIT

 

Την ανάγκη να υπάρξουν διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Κάρλο Πάντοαν, επισημαίνοντας την αβεβαιότητα που γεννά το Brexit.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017

 

«Εφικτό το καλοκαίρι του 2017 να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δηλώνει ότι «είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2018» και ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο "κόφτης" και προσθέτει: «Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλεόνασμα κάτω από το 3.5%. Το πώς θα φτάσουμε είναι θέμα της διαπραγμάτευσης».

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

 

Η κινεζική οικονομία κινείται σε εξαιρετικό δρόμο. Το ΔΝΤ μάλιστα αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2016 στο 6,6%, λόγω της «καθοριστικής και αποφασιστικής» εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και της «σταθερής» στήριξης της οικονομίας, όπως δήλωσε η γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, από το Πεκίνο.