23 Ιουλίου, 2016

ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΑΜΠΕΛΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Όπως κάθε χρόνο πολλά χρόνια τώρα έτσι και χθες παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος    στο ερημητήριο της Αγίας Μαρίνας στη νήσο Άμπελο, στα Βοιωτικά Παράλια του Κορινθιακού Κόλπου.

"ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ) ΑΛΛΑΧ... ΑΙΜΑ ΚΑΙ "ΘΥΣΙΑ

 
Η ανθρωπότητα ζει επί 45 χρόνια ένα ακύρηχτο - εως πρόσφατα  πόλεμο στο όνομα του Προφήτη Μωάμεθ... Στις 15 Ιουλίου επόμενη ημέρα μετά την νύχτα τρόμου που έζησαν αργά την το βράδυ της  14ης Ιουλίου οι κάτοικοι στη Νίκαια (της Γαλλίας). Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;

 

Διανοούμενοι, λόγιοι και στοχαστές διερωτώνται αν η Ευρώπη βαδίζει προς το ίδιο της το τέλος ή αν αυτό που ορίζουμε ως ευρωπαϊκή συνείδηση, έκλεισε άραγε τον ιστορικό του κύκλο και πρόκειται στις αρχές του 21ου αι. να μεταλλαχθεί σε κάτι όλως άλλο.

ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

 

Ντοκουμέντα και επιχειρησιακοί χάρτες που έρχονται στη δημοσιότητα «επιβεβαιώνουν» την πληροφορία για σχέδιο επίθεσης των πραξικοπηματιών στην Άγκυρα, το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

 

Όπως μεταδίδεται από τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν έρευνες οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας (SEK).

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ερωτηματικά για σοβαρά λάθη των Υπηρεσιών Πληροφοριών. Αναφορικά με το πραξικόπημα και τις εξελίξεις γύρω από αυτό, πριν από την εκδήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, από τις συνομιλίες που είχα με πηγές των Αρχών ασφαλείας, η εικόνα που απέκτησα είναι η εξής:

ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΟΡΕΙΑ “ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ” ΟΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα, φίλοι και στελέχη του μειονοτικού κόμματος «Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του, Αχμέτ Σαδίκ, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 24 Ιουλίου 1995.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο μικροσκόπιο μπαίνουν από φέτος οι δαπάνες των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού με στόχο την περικοπή τους έως 10% για τη χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων και κυρίως του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Είναι φανερό ότι μετά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας τον περασμένο Μάιο, η Ελλάδα "ισορροπεί" σε δύο στρατόπεδα, από τη μια η ΕΕ και η συμμαχία με το ΝΑΤΟ, και από την άλλη η Ρωσία που έχει εκφράσει απείρως τη στήριξη προς τη χώρα μας . 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ

 

Η Τουρκία βρίσκεται σε δεινή θέση. Ο λόγος; Η ουσιαστική κατάρρευση του στρατού της. Μέχρι τώρα ο στρατός είχε τα εξής μέτωπα. Κουρδικό στα εδάφη της Τουρκίας, συγκρούσεις στα σύνορα με Ιράκ και Συρία και εμπλοκή με το ISIS.

ΣΤΟ 'ΣΚΑΜΝΙ' Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Στο ‘σκαμνί’ θα κάτσει η Κριστίν Λαγκάρντ για τη γνωστή υπόθεση που αφορούσε το σκάνδαλο πώλησης της Adidas. Σήμερα, το γαλλικό ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε οριστικά την παραπομπή σε δίκη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ.

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ

 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ισλάμ θέλει να κυριαρχήσει στον κόσμο» είπε ο Αμερικανός ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Ρέιμοντ Λίο Μπερκ σε συνέντευξη αναφερόμενος στο πως οι δυτικές κοινωνίες πρέπει να επιστρέψουν στις χριστιανικές ρίζες τους. Ο καρδινάλιος Μπερκ στη συνέντευξη του μίλησε για το πόσο «ωραίοι άνθρωποι» είναι οι μουσουλμάνοι και τον «πολύ ειρηνικό τρόπο» που λειτουργεί η θρησκεία τους.

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ Η ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Κομμένος στα δύο εμφανίζεται να είναι ο μεγάλος συνασπισμός του Βερολίνου μεταξύ του χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος αναφορικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία. Οι χριστιανοδημοκράτες θεωρούν απαράδεκτη μακροπρόθεσμα τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα, το SPD εφιστά την προσοχή για τις ενδεχόμενες συνέπειες της εξόδου της από τη στρατιωτική συμμαχία.