22 Ιουλίου, 2016

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ - ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia Einkaufszentrum του Μονάχου σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε ώρα αιχμής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων. Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί. 

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιχειρούμενη, αναθεώρηση του Συντάγματος, ξανά ανοίγει και αναθερμαίνεται πάλι η - χιλιοειπωμένη κατά τα ειωθότα συζήτηση - περί ομογένειας, και εν γένει η συζήτηση περί του ρόλου που μπορεί, οφείλει ή υποχρεούται - κατά άλλους- να διαδραματίσει ο Ελληνισμός της διασποράς.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

«Ναι» στον εκλογικό νόμο με απλή αναλογική είπε η Βουλή. Θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές,Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κορυφώθηκε σήμερα, Πέμπτη, η σύγκρουση στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ PROJECTS Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι εμπλεκόμενοι «παίχτες» αναγνωρίζουν τους κινδύνους της νέας περιόδου και αναδιαμορφώνουν, είτε το δηλώνουν ρητά είτε όχι, τα σχέδιά τους. Απολύτως χαρακτηριστική είναι για παράδειγμα η αναζωπύρωση του Ρωσικού ενδιαφέροντος για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, «σε περίπτωση που υπάρξουν δυσκολίες στην ομαλή πλοήγηση μέσα από τα στενά της Μαύρης Θάλασσας», όπως δήλωσε προχθές ο Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή του αγωγού, Nikolai Tokarev.

ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρεί σε αναθεώρηση του πολεμικού εγχειριδίου του, καθώς η προηγούμενη έκδοση επέτρεπε στους διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων ν’ αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους ως εν δυνάμει κατασκόπους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ WIKILEAKS

 

Είναι δεκάδες τα τηλεγραφήματα και χιλιάδες μέσα στις τριακόσιες χιλιάδες έγγραφα της Τουρκικής κυβέρνησης που χθες διέρρευσε στη δημοσιότητα η γνωστή ομάδα “Wikileaks”, με αναφορά την Αλβανία. Προφανώς δεν είναι για μας εύκολο να καταλάβουμε προς το παρόν τι ακριβώς αναφέρουν, λόγω αδυναμία κατανόησης της τουρκικής γλώσσας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια κρούει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και δεν βλέπω κανένα σχέδιο από την πλευρά της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί» είπε. Ο δήμαρχος ζήτησε καθημερινή αστυνόμευση της περιοχής «όχι όμως να πάει από το ένα άκρο στο άλλο».

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Τώρα που τα δεδομένα αλλάζουν δραστικά, τώρα που το αδιέξοδο που προκάλεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο οικονομικό και κοινωνικό, αλλά μετατρέπεται και σε εθνικό αδιέξοδο, το ψεύδος του «εκδημοκρατισμού» σταδιακά παραδίδεται στην απόλυτη φαυλοκρατία.

† Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Η ΜΥΡΟΦΟΡΟΣ

 
  
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από τα Μάγδαλα, γι΄ αυτό άλλωστε ονομάστηκε Μαγδαληνή. Τα Μάγδαλα βρίσκονταν στην Γαλιλαία, στη νοτιοδυτική όχθη της λίμνης Τιβεριάδος. Καταγόταν από πλούσια οικογένεια και οι γονείς της, ο Σύρος και η Ευχαριστία, ήταν ελεήμονες και φιλεύσπλαχνοι.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

 

Οι εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Το θρίλερ που μπορεί να ζήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, φαίνεται πως είχε έναρξη χθες βράδυ. Παρόλο που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ποτέ, φαίνεται πως χθες βράδυ ομάδα βατραχανθρώπων χθες ξεκίνησε από τη Ρόδο, με προορισμό τη Σύμη, ώστε να εμπλακεί αν χρειαστεί στο κυνηγητό των Μπορντώ Μπερελί.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως "Η Τουρκία έχει μεγάλες ένοπλες δυνάμεις, επαγγελματικές ένοπλες δυνάμεις και (...) είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει ως δεσμευμένος και δυνατός σύμμαχος του ΝΑΤΟ".

ΚΑΡΦΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS

 

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, εμπνευστής και θεωρητικός της νέας ρωσικής γεωπολιτικής και του ρεύματος του «ευρασιανισμού», φέρεται να έχει ταχθεί κατά του Ερντογάν και υπέρ του πραξικοπήματος. Λέμε φέρεται καθώς οι πληροφορίες που διαρρέονται γύρω από τα πρόσφατα γεγονότα της Τουρκίας, είναι συγκεχυμένες.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ

 

Μιλώντας την Πέμπτη από το Δουβλίνο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit εάν δεν σεβαστεί τις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Μετά το πέρας της δίκης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, η μία εκ των συνηγόρων τους, Κατερίνα Δαπουδάνη, ανέγνωσε κοινή τους δήλωση.