17 Ιουλίου, 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

 

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από το μακελειό που συνέβη στη Νίκαια της Γαλλίας και ο κόσμος συγκλονίστηκε άλλη μια φορά με όλα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Τουρκία. Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το οποίο παρά λίγο να εκθρονίσει τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη θέση του να υπάρξει ένας άλλος Εβρέν.

ΤΟΥ BREXIT H "ΕΘΝΙΚΗ" ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

 

Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος κατάφερε να υπερκεράσει ακόμα και την παροιμιώδη τάση των Ελλήνων για διχογνωμία. Πράγματι, μετά την 23η Ιουνίου, προέκυψε ένα αρραγές “εθνικό” μέτωπο σε ότι αφορά την ερμηνεία της ψήφου των Βρετανών.

ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Διαφοροποιήθηκε, με απόφαση της εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, το κατηγορητήριο για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι προσγειώθηκαν το Σάββατο με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζήτησαν άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα:

† ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 

Κατήγετο από την Αντιόχεια της Πισιδίας, από γονείς επιφανείς. Ο πατέρας της Αιδέσιος ήταν επίσημος ιερέας των ειδώλων, γνωστός σε όλους. Η μητέρα της πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση της μονάκριβης κόρης της Μαρίνας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα και επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

 

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 8-9 Ιουλίου 2016 στη Βαρσοβία. Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αναπτύξουν τέσσερα τάγματα στην Πολωνία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία από το 2017, προκειμένου να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα της Συμμαχίας έναντι της υποτιθέμενης ρωσικής απειλής.

“ΜΠΛΟΚΑΡΕ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών απέτυχε  να καταδικάσει ομόφωνα τη βία κι αναταραχή στην Τουρκία αφού η Αίγυπτος διαφώνησε με μια ανακοίνωση που επρόκειτο να εκδοθεί και καλούσε όλες τις πλευρές να «σεβαστούν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας» γνωστοποίησαν διπλωμάτες.

ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΠΛΑΝΗ

 

Ένα σοβαρό ζήτημα που δεν γίνεται ευρέως κατανοητό στη Δύση παρά την ολοφάνερη αύξηση του ευρωσκεπτικισμού, της ισλαμοφοβίας και των αντιδράσεων εναντίον της θλιβερής προοπτικής της Ευραβίας.

FAZ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ

 

Στην πορεία που έχει διανύσει η Ελλάδα από τότε που ανέλαβε την ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αναφέρεται σε ολοσέλιδο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ΟΣΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ" "ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 

«Όσο κρατάνε εκεί τον Φετχουλάχ Γκιουλέν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα αυτό», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «Χαμπέρτουρκ».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη φονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, τρεις ημέρες μετά το μακελειό με τους 84 νεκρούς στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Η ανάληψη ευθύνης μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

ΔΕΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 36 ΔΟΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να δώσει παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τα αιτήματα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ GOOGLE

 

Παράταση δόθηκε εχθές για την υπόθεση της Google σχετικά με τις κατηγορίες για την μονοπωλιακή πολιτική που αφορούν το λειτουργικό της, Android, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (Κυριακή των Αγίων Πατέρων Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου)

 
  
Ματθ. ε΄ 13-19
Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού μαθηταίς· Υμείς εστέ το φως του κόσμου. Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη∙ ουδέ καίουσι λύχνον και τιθέασιν αυτόν υπό τον μόδιον, αλλ’ επί την λυχνίαν, και λάμπει πάσι τοις εν τη οικία. Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς.