15 Ιουλίου, 2016

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ

 

Συλλυπητήρια επιστολή για την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy."Με ιδιαίτερη θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε το τραγικό συμβάν που συνέβη στην πατρίδα σας" αναφέρει ο Μακαριώτατος εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του "στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλο το φίλο γαλλικό λαό"."Εύχομαι ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές όσων έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους και να απαλύνει τον πόνο των οικείων, να οδηγήσει δε σε ταχεία ανάρρωση τους τραυματίες.Είθε να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοια τραγωδία", επισημαίνεται χαρακτηριστικά.


O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: ''Η Εκκλησία διατήρησε την κοινωνική συνοχή της χώρας μας''.Τον ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και της «Αποστολής» για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της χώρας με την στήριξη των ελληνικών οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την βοήθεια της στο προσφυγικό εξήρε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

 

Συνάντηση με αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


84 νεκροί περισσότεροι από 150 οι τραυματίες στο μακελειό στη Νίκαια. Τουλάχιστον 84 είναι οι νεκροί της επίθεσης που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της Νίκαιας, την οποία επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες – 18 απ' αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 
Δηκτικά τα σχόλια της αντιπολίτευσης για την συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ. Με δηκτικά σχόλια αντέδρασε η αντιπολίτευση στα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΜΝΗΜΗ ΠΡ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΥΔΡΑΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

 

Γοργά κυλά κάποιες φορές ο χρόνος, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του...Αυτά, μόνο για τα ευτελή, που δεν έχουν προοπτική αιωνιότητος...Γιατί τα άλλα, εκείνα που λάμπουν, καταυγάζουν το στερέωμα με ακτίνες φωτός και γράμματα χρυσά, αφού «αιρετώτερον όνομα καλόν ή πλούτος πολύς».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα πληροφόρηση τόσο στο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Γαλλία.

ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ «ΕΓΚΛΗΜΑ»

 

Η ομόφωνη απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία των κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για απόκλιση στον στόχο του ελλείμματος, καταδεικνύει ότι αυτοί που κινούν τα νήματα σήμερα στην Ευρώπη βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα. 

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ CHINOOK Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

  

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, χθες πραγματοποιήθηκε η παράδοση του πρώτου από τα 11 συνολικά μεταφορικά ελικόπτερα  CH-47F CHINOOK τα οποία κατασκευάζονται από την BOEING για τις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ

 

Πρώτα να προσαρμοστεί ή να πιεστεί να δράσει άμεσα; Οι ευχές υψηλόβαθμων πολιτικών προς την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας είναι διφορούμενες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει να μιλήσει άμεσα με την Τερέζα Μέι για τις συνέπειες του Brexit. Στη συγχαρητήρια επιστολή του της έγραψε:

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Τα σχέδια των Βρυξελλών αρχίζουν και γίνονται πιο καθαρά, στην ανάγνωσή τους. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε: «για τη στήριξη των κρατών μελών, των προσπαθειών επανεγκατάστασης στο πλαίσιο των στοχευμένων προγραμμάτων της ΕΕ, η Επιτροπή θα παράσχει 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για κάθε άτομο που θα επανεγκατασταθεί.»

ΕΝΤΟΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Για έντονο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με τη Τουρκία ετοιμάζονται  τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Μετά από την γνωστοποίηση του σχεδίου «Βαριοπούλα Νο2» με στόχο το πραξικόπημα και την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν, του Ταούρκου Προέδρου, νέο περιστατικό αναβλύζει στην επιφάνεια προκαλώντας φόβο.

ΦΩΤΙΑ ΕΒΑΛΕ Ο AΣΑΝΤ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

«Ο συριακός λαός είναι ο μόνος που αποφασίζει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πότε θα φύγει». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο  Πρόεδρος Άσαντ στο αμερικανικό κανάλι «NBC».

ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πληροφόρηση που είχε η ελληνική πλευρά για επερχόμενη απόβαση των Τούρκων στις Οινούσες, τη Μεγάλη Εβδομάδα.