12 Ιουλίου, 2016

ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

 

Τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο.Ανάμεσα στην πληθώρα των διθυραμβικών δηλώσεων που ακολούθησαν την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, στις 27 Ιουνίου, υπήρξε και μια εκ μέρους του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Β. Νετανιάχου που πέρασε παντελώς απαρατήρητη.

ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΕΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Κρίσιμες ώρες για την ειρήνη στη Συρία.Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα εκτίμησε σήμερα ότι η στιγμή είναι «κρίσιμη» για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση, η οποία θα συνδυάζει τον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και την πολιτική μετάβαση στην εμπόλεμη χώρα.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ:«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 

Η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη «φόρτωσε» τους Έλληνες φορολογουμένους με 86 δισ. ευρώ - «Κανείς δεν ήθελε να υπογράψουμε τρίτο Μνημόνιο».  

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΑΪΣΙΟ

 

Εχθές το απόγευμα φθάνοντας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης ο Μακαριώτατος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  είπε:«Έρχομαι με συγκίνηση και συντριβή καρδιάς».  

† ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

 

Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομον και την Ευλαμπίαν Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα. Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΪ ΝΕΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 

Σαν βόμβα έσκασε η απόφαση της βρετανίδας υφυπουργού Ενέργειας, Αντρέα Λίντσομ, να αποσυρθεί από υποψήφια για την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας, εναντίον της υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

Μία ευχάριστη έκπληξη ανέμενε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την συνοδεία του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν την αεροπορική πτήση για την Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος, παρουσία και άλλων ιεραρχών, ετέλεσε ιερά ολονυκτία για την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Κασσανδρείας Νικοδήμου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μη οικοδομήσιμα καθίστανται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης σε όλη την Ελλάδα βάσει νομοθετικής διάταξης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί ενεργειακών επιθεωρητών και το οποίο συζητείται στη Βουλή αυτές τις ημέρες.

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS

 

Στον αέρα τινάχθηκε η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens , καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση περί απολύτου ακυρότητας επίδοσης του παραπεμπτικού βουλεύματος στους 13 Γερμανούς κατηγορουμένους και στον Γαλλοελβετό κρατούμενο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, επειδή δεν είχε μεταφραστεί επίσημα στη γλώσσα τους.

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΘΗΝΑ «ΚΟΙΤΑΕΙ» ;

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Αθήνα την απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο (Permanent Court of Arbitration) στη Χάγη επί της προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.

4000 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ GOOGLE

 

Ένα ανώτατο στέλεχος της Google, που ανήκει στον όμιλο Alphabet, είπε χθες ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ

 

Δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 2092/7-7-2016) η απόφαση για την αποπληρωμή από το Δημόσιο στεγαστικών δανείων των θυμάτων τρομοκρατικών πράξεων ή εγκλημάτων βίας ρυθμίζεται με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Πλήθος καταγγελιών κατά της Τουρκίας έχει κάνει στο παρελθόν ο ΟΗΕ.  Την έχει καταγγείλει για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ καθώς και για τις ενέργειες, της ίδιας και του τουρκοκυπριακού καθεστώτος που με συστηματικό τρόπο έχουν επιχειρήσει να εξαλείψουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στις κατεχόμενες περιοχές.

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο Eugene Kaspersky ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, σίγουρα δεν είναι ένας τυπικός τουρίστας. Αντίθετα είναι μεγάλος φιλέλληνας και λάτρης της Σαντορίνης. Εκτός από δημιουργός της πασίγνωστης εταιρείας Kaspersky Lab είναι και μέγας χορηγός των ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην οποία συμμετείχαν άντρες της ΟΠΚΕ ακόμα και διμοιρίες των ΜΑΤ, ολοκληρώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών στην περιοχή, κυρίως χασίς και κοκαΐνης και μάλιστα επί σχεδόν 10 χρόνια!