10 Ιουλίου, 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ»

 
 Διαβάστε όλο το κείμενο ΕΔΩ....
 
Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


Η ΝΕΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Τσίπρας: Μαζί με τη Ρωσία η νέα βιώσιμη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας.Την ανάγκης συνεργασίας για την αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων, την επίλυση του Συριακού, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τη σταθεροποίηση στο Αφγανιστάν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Στο πόδι η Αμερική: Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία . Συναγερμός μετά από απειλές. Οι πρώτες διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τη Μινεσότα, και την περιοχή όπου δολοφονήθηκε από αστυνομικό ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλε, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

ΑΠΟ 27 ΧΩΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ UNESCΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Διεθνοποιείται η αντίδραση για την αλλοίωση του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας Γ.Αμανατίδης: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία θα εκδοθεί από βουλευτές 27 χωρών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνολικά 129 προσαγωγές και 58 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης και στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου. Σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στη Σάμο, έπειτα από την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντών.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ;

 

Όχι μόνο «ανήκομεν εις την δύσιν» αλλά είμαστε ένα απλό υποπόδιο της δύσης. Ανάμεσα στα πάμπολλα δείγματα γραφής που επικυρώνουν αυτή τη διαπίστωση, μια ιδιαίτερα οδυνηρή πτυχή αφορά το γεγονός ότι, η Ελλάδα έχει ακολουθήσει μια εξοργιστική και ολέθρια εθνικά πολιτική απέναντι στη Συρία.

ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 

Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμά μια νέα έκθεση της Rystad Energy, που φέρνει τις ΗΠΑ στην κορυφή της λίστας των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου. 264 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου – τόσα είναι τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ σύμφωνα με την έκθεση.

ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Η Βρετανία παραβίασε το διεθνές δίκαιο όταν εισέβαλε στο Ιράκ το 2003, δήλωσε σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ, λίγες μέρες μετά την δημοσίευση της έκθεσης για την στρατιωτική εμπλοκή της Βρετανίας στο Ιράκ.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Παρασκηνιακά παιχνίδια κύκλων που έχουν ως στόχο την διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων εκδηλώνονται τελευταία με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό ήταν οι σημερινές δημοσιογραφικές αναφορές για υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρεία της Δημοκρατίας σε διαδικασία απ΄ευθείας εκλογής από τον λαό.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

 

Από το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα οικονομικά και πολιτικά δεινά της ηπείρου. Οι διεθνείς πιστωτές ήταν εξαγριωμένοι από το γενναιόδωρο ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο επέτρεψε σε δημόσιους υπαλλήλους να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ήδη από την ηλικία των 50 ετών, και απαίτησαν ριζικές διορθώσεις  ως αντάλλαγμα για τα κεφάλαια διάσωσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ 550.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

 

Την ώρα που οι Έλληνες προσπαθούν με το ζόρι να τα βγάλουν πέρα, υπάρχουν κάποιοι που παλεύουν με «πυγμή», και πέρα από τις αντιξοότητες, καταφέρνουν να πατήσουν κάτω τους Έλληνες, προσθέτοντας και άλλα κέρδη στις τσέπες τος εις βάρος του λαού.

ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

 

Για 10 δέκα μέρες θα διαρκέσει στο 5ο Πολύγωνο της Πολωνίας η άσκηση “Anaconda-16”. Πρόκειται για ένα πολύ  σημαντικό στρατιωτικό γεγονός που θα γίνει στην Ευρώπη φέτος. Η “Anaconda-16” είναι ένα σύστημα πολλαπλών, μεταξύ τους συνδεόμενων, μαθημάτων και ασκήσεων που η διοργάνωση και διεξαγωγή τους γίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας.

Η ΚΑΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Γιατί υπάρχουν τόσο πολλοί νόμοι στην Ελλάδα; Και γιατί είναι τόσο κακοφτιαγμένοι; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις προσπαθεί να χαρτογραφήσει τα προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας στη χώρα μας και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Ματθ. στ΄ 22-33
Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται  εάν δέ ο οφθαλμός σου πονηρός η, όλον το σώμα σου σκοτεινόν έσται. Ει ουν φως το εν σοι σκότος εστί, το σκότος πόσον;. Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά.