08 Ιουλίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

 

Στη σημερινή Ευρώπη, τα μνημόνια, τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και την προσφορά της Εκκλησίας στην ακριτική Ελλάδα, μίλησε σήμερα ενώπιον τριακοσίων και πλέον ιερέων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Μήνυμα σεβασμού της πίστης και των ιερών χώρων των θρησκειών έστειλε ο κ. Βαρθολομαίος από τον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου, όπου χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης.

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κρατικά κεφάλαια για να στηριχθούν οι προβληματικές τράπεζες της Ιταλίας, σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που «είναι γεμάτο κινδύνους» ύστερα από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη συνεδρίαση(αριθμ. 17/0906/2016) αποφάσισε να προβεί στην επιτιμοποίηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ

 

Ούτε μισή μέρα δεν κράτησε η κατάπαυση του πυρρός που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασαντ. Θα είχε διάρκεια 72 ωρών, μέχρι την γιορτή του Άϊντ Αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί τη λήξη του Ραμαζανιού, στο τέλος της εβδομάδας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ".

 

"Συνεργασία και ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο". Την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας και των Δήμων στη Θράκη με στόχο τον άνθρωπο υπογράμμισε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΑΛΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Πανικός στο Ντάλας, όπου δεκάδες αστυνομικοί πυροβολήθηκαν από αγνώστους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, ως αντίποινα για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗΝ ΘΕΙΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (3 Ἰουλίου 2016)

 

«Ἄρατε πύλας οἱ ἄρχοντες ἡμῶν».

Ἄρατε πύλας, πνευματικὲ Ἄρχοντα, Μακαριώτατε, Ἀρχιεπίσκοπε Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κύριε Ἱερώνυμε.

Ἑόρτιος ἡ σήμερον ἡμέρα διὰ τὴν Ἐκκλησίαν μας. Ἄσωμεν ἆσμα τῷ Θεῷ ἡμῶν. Αἱ ψυχαὶ Σολομῶντος καὶ Ἰουστινιανοῦ ὁρῶσαι, θύμησιν ἔχουσι τῶν ἰδικῶν των ἱερῶν οἰκοδομημάτων. Ἀνεώχθησαν καὶ πάλιν αἱ μεγάλαι θύραι τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τῶν Ἀθηνῶν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στις 15:30 (ώρα Πολωνίας) στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου και θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ H ΜΑΧΗ

 

Οι εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης είναι για τους Τούρκους ισλαμιστές και εθνικιστές το σημαντικότερο σύμβολο της οθωμανικής κατάκτησης της Πόλης. Επανειλημμένα έχουν γίνει απόπειρες να γίνουν τζαμιά.

ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ 35 ΝΕΚΡΟΙ 60 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια τριπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας χθες κοντά σε ένα μαυσωλείο σιιτών βόρεια της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 60, σύμφωνα με πηγές της ιρακινής ασφάλειας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΣΤΕ

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «ξεμπλοκάρει» για ακόμα μία φορά την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό, που θα καλύψει τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων της Αττικής.

ΣΕ ΕΞΙ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΕΝΦΙΑ

 

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πέραν αυτών που προκύπτουν από το νόμο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΤΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Επτά αντάρτες που κατηγορούνταν πως διέπραξαν «τρομοκρατικές» ενέργειες σκοτώθηκαν σήμερα από άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο Νταγκεστάν, την ασταθή δημοκρατία του ρωσικού Καυκάσου, ενώ στις συγκρούσεις βρήκε τον θάνατο κι ένα στέλεχος της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας FSB.

«ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, σχολιάζοντας τις τελευταίες κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ κατά της Πιονγιάνγκ.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ

 

Μέχρι σήμερα συνεχίζεται το θρίλερ μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, για τον θάνατο του κατάσκοπου Alexander Poteyev.