04 Ιουλίου, 2016

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ «ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΗΒΑ

 

Δρομολογείται το τζαμί στο Βοτανικό  Σε 20 στρέμματα στο Σχιστό το μουσουλμανικό νεκροταφείο. Με διπλή απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά, προκειμένου αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν κρυφά, ενώ παράλληλα δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Aπολογισμός των σημαντικότερων ζημιών που επισώρευσε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην επιβολή των capital controls. Κι αν ο τίτλος του άρθρου φαίνεται υπερβολικός, σας λέω προκαταβολικά ότι οι έξι αυτοί μήνες:

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

 

Υπό τη βαριά σκιά των τραπεζικών μεγαθηρίων τύπου Deutsche Bank, HSBC, CreditSuisse, JP Morgan, κοκ, που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ συνιστούν "συστημικό κίνδυνο" για την παγκόσμια οικονομία και πρωτίστως για την ήδη ασθμαίνουσα οικονομία της ΕΕ.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ: ΣΤΟΥΣ 125 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Η επίθεση αυτή δείχνει την ανικανότητα της ιρακινής κυβέρνησης να υιοθετήσει δραστικά μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 213 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η Ε.Ε. ΜΕΤΑ ΤΟ «BREXIT» ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 

Να επιταχυνθεί η οικονομικοπολιτική ολοκλήρωση της ευρωζώνης, ζητά ο Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, ανοίγοντας δρόμο για νέο και αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το δίλλημα, επέκταση ή εμβάθυνση της Ευρώπης, έρχεται κάθε λίγα χρόνια στο προσκήνιο και πάντα ανοίγει η ίδια συζήτηση στην ευρωπαϊκή ελίτ για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο.  Η ρύθμιση θα προβλέπει ότι τουλάχιστον ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) σε κάθε τμήμα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ θα είναι δωρεάν.

ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ

 

Οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας πέρσι σχεδόν διπλασιάστηκαν φτάνοντας στο ψηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα την Κυριακή, η οποία επικαλείται έκθεση του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό την Τετάρτη.

ΟΙ “ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ

 

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα για τη διάθεση ελικοπτέρων της Αστυνομίας για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική, αναρωτηθήκαμε: το κόστος της υπόεσχεσής του το ΄χει “μετρήσει”;

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ

 

Διήμερο εθνικό πένθος άρχισε να τηρείται από σήμερα στο Μπανγκλαντές, μετά τη σφαγή σε εστιατόριο της Ντάκα από τζιχαντιστές που σκότωσαν 20 ομήρους, κυρίως ξένους.

ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

 

Μετά το Brexit, τις ερχόμενες εβδομάδες «θα εργασθούμε με ομάδα ειδικών για την αξιοποίηση του Μιλάνου, για να φέρουμε στην Ιταλία ότι είναι δυνατόν, από χρηματοοικονομικής άποψης αλλά όχι μόνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ISIS ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 125 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

 

Δύο πολύνεκρες επιθέσεις, με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, συγκλόνισαν τα ξημερώματα της Κυριακής το Ιράκ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 125 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων 15 παιδιά- και να τραυματιστούν άλλοι 170.

ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Νέα εμπόδια τίθενται για μία ακόμη φορά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, η οποία σχολίασε την επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου Γ. Έντιγκερ. Αποδέκτες της επιστολής ήταν η κυβέρνηση και η ΕΕΤΤ.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ

 

Σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί σήμερα Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σουλτς εισηγείται αυτή η «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενός δεύτερου σώματος, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών- μελών.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επαναλειτουργία του.