03 Ιουλίου, 2016

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ VISEGRAD ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΑΝ

 

Κατά μία παράδοξη ιστορική αντιστροφή, οι χώρες εκείνες της Ε.Ε. που αποτελούσαν τους βασικούς συνοδοιπόρους της Βρετανίας σε μια κατεύθυνση υπεράσπισης της ενιαίας αγοράς, δυσπιστίας έναντι του ευρώ, και επιφύλαξης για την πολιτική ένωση, είναι σήμερα αυτές που κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν και το μεγαλύτερο κόστος εξαιτίας του Brexit.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, στοχεύοντας στην υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, αλλά και στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χώρων. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

 

Η Αυστραλία είναι βυθισμένη σήμερα στην αβεβαιότητα μετά τις βουλευτικές εκλογές, που δεν επέτρεψαν στον απερχόμενο πρωθυπουργό Μάλκομ Τέρνμπουλ να ενισχύσει τη θέση του, όπως επεδίωκε όταν προκήρυσσε αυτή την πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ 75 ΝΕΚΡΟΙ

 

Στους 75 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που κάνει λόγο επίσης για περισσότερους από 130 τραυματίες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Η ΠΡΩΤΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

Προεξάρχοντος του  Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί λαμπρό συνοδικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επαναλειτουργεί, έπειτα από επτά χρόνια εργασιών, ο καθεδρικός ναός της Αθήνας και η Αρχιεπισκοπή έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου. Εργαλείο για πολλές χρήσεις χαρακτηρίζει την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

Τρία χτυπήματα σε διάστημα λιγότερο των 10 ημερών δέχθηκε η Deutsche Bank, ανανεώνοντας την διεθνή ανησυχία για την κατάσταση των πραγμάτων στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

“ΑΚΥΡΟ ” ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

 

H οικογένεια του Ρώσου πιλότου ΄Ολεγκ Πεσκώφ, που σκοτώθηκε από Τούρκο «γκρίζο λύκο» εξτρεμιστή, μετά την πτώση του με αλεξίπτωτο στη Συρία, όταν το βομβαρδιστικό του καταρρίφθηκε από τουρκικό καταδιωκτικό, απέκρουσε την ιδέα ότι θα μπορούσε να δεχτεί αποζημίωση από την Τουρκία.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Ο Σόιμπλε εξέφρασε την άποψη μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται πραγματισμός: «Εάν η Κομισιόν δεν εμπλέκεται, πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να επιλύουμε τα προβλήματα (με συνεργασία) μεταξύ κυβερνήσεων», ανέφερε.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

 

Η πρόκληση του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων δεν έχει όριο. Στη σειρά των προκλήσεων τους έρχεται νέο δημοσίευμα από τη γειτονική χώρα με τίτλο «Η ίδρυση του ελληνικού κράτους αυτή καθ’ αυτή  είναι ‘αντιμακεδονική’  και ναζιστο –φασιστική»! (αυτός είναι ο υπότιτλος της παρακάτω φωτογραφίας: Основата на грчката држава е антимакедонизмот и наци-фашизмот!), που συνοδεύει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΓΥΡΝΑΕΙ" ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΡΙΣΕ!

 

Ο Πέτερ Ραμσάουερ, πρώην υπουργός Μεταφορών και νυν πρόεδρος της επιτροπής για θέματα της Οικονομίας στο γερμανικό κοινοβούλιο, είναι ο άνθρωπος που επέδειξε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές συμπεριφορές προς τους Έλληνες, απευθυνόμενος σε Έλληνα φωτογράφο λέγοντας τον "βρωμιάρη Έλληνα". 

ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης, η ρωσική φρεγάτα Yaroslav Mudry πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων USS San Jacinto στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΖΗΤΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

«Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική» ζητά η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εντοπίζει τους τομείς στους οποίους «πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και καλύτεροι»: ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας, αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Στην ανάπτυξη ενός νέου ηλεκρομαγνητικού όπλου, φέρεται να έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Όπως εκτιμάται το νέο "υπερόπλο" όταν ενταχθεί κανονικά στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ μπορεί να ανατρέψει τις υπάρχουσες ισορροπίες με άλλες υπερδυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Ματθ. δ΄ 18-23
Περιπατών ο Ιησούς παρά την θάλασσαν της Γαλιλαίας είδε δύο αδελφούς, Σίμωνα τον λεγόμενον Πέτρον και Ανδρέαν τον αδελφόν αυτού, βάλλοντας αμφίβληστρον εις την θάλασσαν˙ ήσαν γαρ αλιείς˙ και λέγει αυτοις˙ δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων. Οι δε ευθέως αφέντες τα δίκτυα ηκολούθησαν αυτώ.