01 Ιουλίου, 2016

ΙΟΥΛΙΟΣ


EΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού Αθηνών (Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ) και τις λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄.

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Η επόμενη μέρα της Συνόδου των 10 Προκαθημένων της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.Θα χρειασθεί πολύ μελάνι και πολύς χρόνος για να αποτιμηθεί η αξία, το εύρος, αλλά και η ουσία επί των όσων αποφάνθηκε η Μεγάλη Σύνοδος των Δέκα (εκ των δέκα τεσσάρων) Ορθοδόξων Εκκλησιών από τις 19 μέχρι και τις 26 Ιουνίου στο Κολυμβάρι του Δήμου Πλατανιάς των Χανίων Κρήτης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Έντονος προβληματισμός διακατείχε χθες το κυβερνητικό «στρατόπεδο» -στα διαλείμματα φυσικά της διαχείρισης του προβλήματος με την Cosco-προβληματισμός από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

250 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΛΟΥΤΖΑ

 

Σειρά επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά της ISIS κατέληξαν στην εξόντωση 250 τζιχαντιστών γύρω από τη Φαλούτζα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πενταγώνου.

ΘΡΗΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Κατά την επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 239 τραυματίστηκαν. Από αυτούς, 41 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Κωνσταντινούπολη και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολλοί πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ήδη τους πρώτους έξι μήνες τους 2016 3.235 άτομα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εθελούσιων Επιστροφών Υπηκόων Τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους που «τρέχει» ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ AL QAEDA - DAESH

 

AL QAEDA - DAESH, δύο μορφώματα μέσα στο μουσουλμανικό κόσμο, με τεράστια ισχύ πυρός.  Όταν κάτι χωρίζει δύο φατρίες, αρχικά υπάρχει κάτι που ενώνει…

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

 

Η δεκαετία του 2000, η οποία δικαίως θα καταγραφεί ως η εποχή της τεχνητής ευμάρειας, μπορεί να χαρακτηριστεί από την ξέφρενη ανάπτυξη πολλών ελληνικών επιχειρήσεων, ενδεχομένως δυσανάλογη με τις πραγματικές ανάγκες αλλά και αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

ΛΕΕΙ Η ΚΙΝΑ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ”

 

Η Κίνα παραμένει δεσμευμένη στην ανάπτυξη ενός δυναμικού και στενού πλαισίου σχέσεων με τη Βρετανίας, ελπίζοντας ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να γράφουν ένα κεφάλαιο “Χρυσής Εποχής” στις διμερείς τους σχέσεις, σύμφωνα με τον Κινέζο πρέσβη στη χώρα, Λιου Σιαομίνγκ.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού και του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με αισιόδοξα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι δυο άντρες, υπογράφηκαν 2 συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και βελτιστοποιήσεων σε θέματα ενέργειας. 

ΠΙΘΑΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ BREXIT ΓΙΑΤΙ;

 

Όλοι μιλούν για το Βrexit. Μιλούν για τη διπλωματική ή τη γεοστρατηγική διάσταση του θέματος. Ακόμα και για την πολιτική διάσταση. Κανείς όμως δε μιλά για τον  οικονομικό παράγοντα.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η DEUTSCHE BANK

 

Σε έκθεσή του το ΔΝΤ, σχετικά με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρει, ότι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για ολόκληρο το οικονομικό σύστημα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με τις απόπειρες του Ερντογάν να κλείσει οριστικά τα μέτωπα με την Ρωσία και το Ισραήλ. Ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης για την χώρα μας, η οποία κινδυνεύει άμεσα με απομόνωση, η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί εντελώς και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

'ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ ΒΕΛΗ' ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

 

'Φαρμακερά βέλη' εκτόξευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το ότι προσπαθεί να εξωθήσει τη Μόσχα σε άλογη κούρσα εξοπλισμών, με σκοπό να διαταραχτεί η στρατιωτική ισορροπία που υπάρχει στην Ευρώπη μετά το 1989, όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ. «Ο αντιρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται.