29 Ιουνίου, 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, ενώ παρέστησαν:

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ!..

 

Με αφορμή τον πανηγυρικό εσπερινό, τον οποίο η Εκκλησία μας τελεί κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα στον λόφο του Αρείου Πάγου, ας δούμε τι ήταν ο Άρειος Πάγος, πώς ακριβώς έγινε ο λόγος του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα, τι συγκλονιστικό συνέβη στον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον πανηγυρικό εσπερινό!..

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επιστολή καταπέλτη απέστειλαν στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα οι Γιατροί του Κόσμου, ζητώντας να πάρει θέση αναφορικά με επεισόδιο αστυνομικής βίας κατά ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου την περασμένη Παρασκευή.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΔ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ OFFSHORE ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΜΕ 2,93%


Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Αυγή» προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή η καταγγελία του γαλάζιου βουλευτή Νότη Μηταράκη, ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας βρίσκεται μια κυπριακή offshore με ποσοστό 2,93%.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ

 

Στοιχεία από διάφορες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και άλλες πηγές ανά τον κόσμο που δείχνουν τι σημαίνει να ζει κάποιος στη Βενεζουέλα σήμερα. Το ρητό λέει ότι όταν οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι πεθαίνουν. Kανένα ρητό όμως δεν λέει τι συμβαίνει στους ανθρώπους όταν οι αριθμοί και οι στατιστικές είναι άθλιες. 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

 

Ανήμερα της επετείου ενός χρόνου από την επιβολή των capital controls σαν βόμβα έσκασε στην αγορά η προσφυγή του «Μαρινόπουλου» για υπαγωγή του στο άρθρο 99, προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά, αγωνία στους περίπου 3.000 προμηθευτές και αβεβαιότητα στους 13.000 εργαζόμενους.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO

 

H σύμβαση παραχώρησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην κινεζική Cosco κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή, ενώ το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να κλείσει άμεσα η τελευταία νομοθετική εκκρεμότητα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Νέο και ιδιαίτερα κρίσιμο επεισόδιο εξελίσσεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμη την επιστολή του Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.  Μάλιστα νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως για την εξομάλυνση των ρωσουτουρκικών σχέσεων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν με δική του πρωτοβουλία, θα τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν. 

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BREXIT

  

Νέες συνθήκες και δεδομένα και για τον τομέα του ελληνικού τουρισμού, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, δημιουργεί η πρόσφατη απόφαση του βρετανικού λαού υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΑΝΕΙΑ 900 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Εντυπωσιακά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες δάνεισαν 900 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ με ακάλυπτο κίνδυνο που κυμαινόταν από 50% έως 90% και διέθεταν διαφημιστική δαπάνη σε site ανύπαρκτης επισκεψιμότητας αποκάλυψαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εξέτασαν απόρρητα στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδος.

† ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

 

μήνας Ιούνιος καταυγάζεται πό τή μεγάλη ορτή τν πρωτοκορυφαίων ποστόλων Πέτρου καί Παύλου (29 Ιουνίου). Δέν πρόκειται περί μίας πλς ορτς, πως συνήθως ορτάζουμε τίς πόλοιπες ορτές τν γίων μας: νά θυμηθομε τήν κατά Χριστόν πολιτεία τους καί στό μέτρο τν δυνατοτήτων μας νά τούς μιμηθομε.