26 Ιουνίου, 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 
ΜΗΝΥΜΑ
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ (26/6/2016)

μνομε καί δοξολογομε τόν Θεό τν «οκτιρμν κα πάσης παρακλήσεως», διότι μς ξίωσε νά συνέλθουμε τήν βδομάδα τς Πεντηκοστς (18-26 ουνίου 2016) στήν Κρήτη, που πόστολος Παλος καί μαθητής του Τίτος κήρυξαν τό Εαγγέλιο στά πρτα χρόνια τς ζως τς κκλησίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ

 

Πρόταση να καταδικαστεί η Ουνία έκανε ενώπιον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ;

 

Ήταν πράγματι ένας σεισμός!.. Ένας ευρωπαϊκός σεισμός!.. Και μιλάμε, ασφαλώς, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία όπου οι πολίτες της κατά 52% είπαν «όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποχώρησή τους από αυτή.

ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Θανατηφόροι τεχνοκρατικοί ανορθολογισμοί Η είδηση αυτή εάν είναι ακριβής σημαίνει ότι αυτό που ονομάζεται ΕΕ είναι ένα πεδίο όπου άχρωμοι, άοσμοι, πολιτικά ανεξέλεγκτοι και συχνά αισθητικά αποκρουστικοί τεχνοκράτες επιδίδονται στο άθλημα παράλογων και ανορθολογικών πράξεων.

ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 

Aπό την αρχική θέση για αποχώρηση του Άσαντ, στην προσωρινή παραμονή. Με την έναρξη της κρίσης στη Συρία το 2011, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την άποψη ότι ο Ασαντ θα έπρεπε να φύγει από την εξουσία. Τον θεωρούσαν απολύτως υπεύθυνο για την κρίση και συνεπώς λύση με τον Ασαντ στην προεδρία της χώρας δεν θα μπορούσε να υπάρξει.[1]

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες, στις 3:30 τα ξημερώματα, σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια οι άγνωστοι απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 

Μέ τήν Κυριακή τν γίων Πάντων, κατακλείεται κινητός κύκλος τν ορτν, πού ρχισε πό τήν Κυριακή το Τελώνου καί Φαρισαίου. Στό κατανυκτικό Τριδιο καί στό χαρμόσυνο Πεντηκοστάριο μς παρουσίασε κκλησία λο τό ργο τς θείας οκονομίας μέ κέντρο τήν μεγάλη ορτή το Πάσχα.

«Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ…»

 

Μεγάλη νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο πρώην Αμερικανός Πρέσβης στη Ρωσία, Michael McFaul, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.  

ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

Έτοιμος για αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό φαίνεται να είναι ο Πρωθυπουργός μέσα στα επόμενα 24ωρα. Το ενδεχόμενο αυτό δεν το συζητά καθόλου ο κ. Τσίπρας, ούτε με τους στενότερούς του συνεργάτες. Το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν να συνεδριάσει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά ανεβλήθη επ’ αόριστον.

H EΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

 

«H σύνοδος του Βερολίνου θα είναι καθοριστική. Η Eυρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξαναγεννηθεί ή να χρεοκοπήσει», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στην εφημερίδα La Stampa.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισµό βρίσκεται το 35,7% του πληθυσμού της χώρας, και αυτός ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόµων ηλικίας 18-64 ετών (39,4%), σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήµατος και Συνθηκών ∆ιαβίωσης των Νοικοκυριών 2015 (εισοδήματα 2014). Το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισµού παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με το 2014 (36%).

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διόρισε νέο πρωθυπουργό τον Ίμαντ Χάμις, μέχρι τώρα υπουργό Ηλεκτρισμού. "Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέδωσε το διάταγμα υπ΄αριθμόν 187 αναθέτοντας στον μηχανικό ‘Ιμαντ Χάμις την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.