25 Ιουνίου, 2016

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤO BREXIT

 

Περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) συμμετείχαν την Πέμπτη σ΄ένα ιστορικό δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην ΕΕ.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΦΟΔΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

 

Έντονη ήταν η  χθεσινή απογευματινή συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία από το πρωί ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά τις σχέσεις με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο. Το απόγευμα υπήρξαν πολλές δυσκολίες ώστε να έρθει η ομοφωνία στο εν λόγω κείμενο.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τα σχεδιάσματα συνταγματικών κειμένων που δίνονται στην δημοσιότητα έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν σε έναν βαθμό στην διαμόρφωση του περιεχομένου των τελικών κειμένων που ψηφίζουν οι συντακτικές ή αναθεωρητικές συνελεύσεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Mόνον όσοι έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους εκβιάζονται, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας διαρροές του Μαξίμου ότι βουλευτές του Κινήματος θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση.

ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

 

Η είδηση αυτή εάν είναι ακριβής σημαίνει ότι αυτό που ονομάζεται ΕΕ είναι ένα πεδίο όπου άχρωμοι, άοσμοι, πολιτικά ανεξέλεγκτοι και συχνά αισθητικά αποκρουστικοί τεχνοκράτες επιδίδονται στο άθλημα παράλογων και ανορθολογικών πράξεων.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ” ΤΗΣ

 

Πρωτοφανή και μάλλον μεθοδευόμενη φραστική επίθεση, τουλάχιστον αήθη για τα ευρωπαϊκά διπλωματικά δεδομένα, δέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο  πρόσφατο Συμβούλιων Γενικών Υποθέσεων (υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε.),  σχετικά με τα Σκόπια. Οι υπουργοί εξωτερικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας   και της Αυστρίας.

ΘΕΣΜΟΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΘΝΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

 

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση», συνήθιζε να λέει ο Μάο Τσε-Τουνγκ τον καιρό της παντοδυναμίας του για να περιγράψει τις στιγμές κρίσης που περνούσε το κομμουνιστικό εγχείρημα στην Κίνα. Με αυτήν την φράση μέχρι σήμερα υποδηλώνεται ο συνεχής κύκλος που κάνει η ιστορία έχοντας ταυτόχρονα ως αφετηρία και τέλος εθνικές κρίσεις και επιτυχίες.

TΑ CAPITAL CONTROLS ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΕΙ Η ΤΤΕ

 

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις επιπτώσεις από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της στο πρακτορείο Reuters.

ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Με νόμο που ενέκρινε το τουρκικό κοινοβούλιο, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων εξασφαλίζουν ασυλία από διώξεις για επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας. Ο νόμος, που εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, δίνει διευρυμένες εξουσίες στον στρατό, την ώρα που προσπαθεί να καταστείλει το αντάρτικο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν μετά τον τερματισμό εκεχειρίας που διήρκεσε δύο χρόνια.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ

 

«Οχι» απάντησε κοφτά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ψήφος υπέρ του Brexit «είναι η αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και εγκατέλειψε γρήγορα το βήμα έχοντας ολοκληρώσει την συνέντευξη Τύπου καταχεικροτούμενος από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Συνάντηση σημασίας είχαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Φώφη Γεννηματά το απόγευμα της Παρασκευής. Αμφότεροι εξέφρασαν «Τη βούληση να διευρευνηθεί η δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης σε σχέση με την πρωτοβουλία για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της Κεντροαριστεράς».

BREXIT: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

Θα υπάρξει ανατροπή της απόφασης του δημοψηφίσματος για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο η προοπτική γι' αυτό το ενδεχόμενο είναι πλέον ορατή.