24 Ιουνίου, 2016

ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕΙΣΜΟΣ

 

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
14:29 Ραχόι: Η ΕΕ πρέπει να αναδιαμορφωθεί

14:10 Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, λέει ο Γιούνκερ

14:00 Μέρκελ: Ασαφές το πλαίσιο που γίνεται η έξοδος ενός κράτους - μέλους από την Ε.Ε

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΡΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

 

Σε πέντε βασικά κεφάλαια φαίνεται να διαρθρώνεται η ατζέντα με τα επίμαχα ζητήματα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, βάσει της εικόνας από τις μέχρι τώρα συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

 

Διαμαρτυρία κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίου κοντά σε χώρο της Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ανέφερε πριν τέσσερις μέρες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, με δικό του ρεπορτάζ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Οι λαϊκιστές, με όπλο τον φόβο, "κατέκτησαν" την Αγγλία και την Ουαλία» σχολιάζει το Ποτάμι για την απόφαση υπέρ του Brexit στη Βρετανία. «Η ΕΕ αυτοϋπονομεύτηκε» και τώρα «χρειάζονται γενναίες αλλαγές στις Βρυξέλλες» σημειώνεται. Τη ζωή του έχασε ένα τρίχρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη, όταν χτυπήθηκε από το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 34χρονος πατέρας του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ» ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ BREXIT

 

Για πολιτικό «Αρμαγεδδώνα» κάνουν λόγο ανώτεροι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, μετά τη νίκη του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΑ BREXIT BLUES

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε πέρσι αυτό που ήταν, ίσως, η τελευταία επίσημη επίσκεψή της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Σημαντικές δηλώσεις είχαμε από το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εκτός από το να δώσει τα εύσημα στη χώρα μας για τη στάση της στο θέμα του προσφυγικού, φρόντισε να τονίσει τις διαφορές της Αμερικής με τη Γερμανία στο θέμα του ελληνικού χρέους.

ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΔΕΗ

 

Τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην οποία θα «προσφερθούν» περί τις 400.000 πελάτες της ΔΕΗ και θα διατεθεί προς πώληση σε ιδιώτες ανταγωνιστές προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ" ΑΛΛΑ "ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΞΩ"

 

Πλήθος οι αναλύσεις για τις ζημιές της ΕΕ σε περίπτωση BREXIT αλλά και κάποιες αναλύσεις  για τα οφέλη της ΕΕ στην ίδια περίπτωση. Πλήθος αναλύσεων για τις ζημιές της Βρετανίας σε περίπτωση BREXIT αλλά και αναλύσεις για τα οφέλη της Βρετανίας στην περίπτωση αυτή. Μα πως είναι δυνατόν να ισχύει και το ένα και το αντίθετό του;

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

 

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στη Μεσόγειο θάλασσα, καθώς το ρωσικό αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε πως στις αρχές θα καταπλεύσει στη Μεσόγειο το καταδρομικό πυραύλων "Στρατάρχης Ουστίνοφ".

ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 

Στο όνομα της εθνικής κυριαρχίας της Ολλανδίας, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια μέσω ενός γελοίου δημοψηφίσματος (όπου η συμμετοχή μόλις ξεπέρασε το 30%) τις αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών κυβερνήσεων 508 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ για τη σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων με την Ουκρανία. Και δεν είναι μόνο αυτό.