23 Ιουνίου, 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Α.Α. κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ

 

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επεξεργασία του κειμένου «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ» και ξεκίνησε η επεξεργασία του κειμένου «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ».

ΤΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ SITE

 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτές τις μέρες στην Κρήτη, η Ορθοδοξία ζει μεγάλες στιγμές με την διεξαγωγή των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Η συζήτηση περί διαχωρισμού των σχέσεων ανάμεσα σε εκκλησία και κράτος δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου σύντομα, αυτή τη φορά με αφορμή τη Συνταγματική αναθεώρηση.

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΚΟΛΠΟ

 

Η Ψευδής Εικόνα των Στοιχημάτων.Ένα ύστατο τέχνασμα χειραγώγησης των Βρετανών ψηφοφόρων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ αποκαλύπτει  το αμερικανικό αντισυστημικό οικονομικό πρακτορείο Zero Hedge.

TΟ «ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Ο συντάκτες το προσφάτου κειμένου π τν τίτλο: «να καινοτόμο Σύνταγμα τς λλάδος» στν εσαγωγική τους πρόταση μεταξ τν λλων ναφέρουν τι: «Εσηγούμεθα τν κατάργηση το θρησκευτικο ρκου, τς παραδοσιακς διάταξης γι τν πικρατοσα θρησκεία κα τν πίκληση στ Σύνταγμα τς γίας, μοουσίου κα διαιρέτου Τριάδος, τσι στε τ Κράτος μας χι μόνο ν εναι, λλ κα ν φαίνεται ς κοσμικ κράτος».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πολύ επιφυλακτικός επί των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρεί πολύ πιθανό αυτή η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο να αποτελεί προπέτασμα καπνού ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, εν όψει της συνάντησης που θα έχει με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ O "ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

 

Ο Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, ένας από τους πλέον διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και απατεώνες πολιτικούς της Ευρώπης όλων των εποχών, ο οποίος βαφτίστηκε από το εγχώριο κατεστημένο ως "φίλος της Ελλάδας", από το βήμα του ΣΕΒ είχε το απίστευτο θράσος να πει προς τους Έλληνες πολίτες:

Η Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ BREXIT

 

Σε περίπτωση Brexit, η Ευρώπη θα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών, σε ότι αφορά τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής των υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Ολλανδίας (NCTV) Ντικ Σάουφ.

ΝΕΑ «ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ» ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

 

Είναι το θέμα που συζητείται  για πολύ καιρό, αναμένεται, αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει στην επίτευξη συμφωνίας συμφιλίωσης Ισραήλ και Τουρκίας. Ένα θέμα που άπτεται σε κάποιο βαθμό και με τα εθνικά μας θέματα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

«Δυστυχώς η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις» φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, στην El Mundo.

ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Στην ΕΕ, μια νέα συμμαχία φαίνεται ότι είναι στα σκαριά. Ο Σουηδός ευρωβουλευτής, Πέτερ Λούντγκρεν, τόνισε πως η Δανία και η Σουηδία ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την ΕΕ και σε ένα ενδεχόμενο Brexit, τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια "βόρεια εμπορική συμμαχία" με επικεφαλή το Ηνωμένο Βασίλειο. 

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» EΛΛΗΝΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

 

Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην  διακοινοβουλευτική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Η ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου: επιπτώσεις για τα κοινοβούλια των υπό ένταξη χωρών» και είχε έντονο επεισόδιο με έναν βουλευτή των Σκοπίων. 

EΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Συντριβή για τον τουρκικό τουρισμό, χαρακτηρίζουν οι τούρκοι ξενοδόχοι, το ρωσικό ‘εμπάργκο΄ που έχει επιβληθεί. Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις υπολειτουργούν ενώ κάποιες δεν άνοιξαν καν. Φυσικά εκτός από το ρωσικό εμπάργκο, το ρόλο τους έχουν παίξει και οι συνεχείς βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα.