22 Ιουνίου, 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ (22/06/2016)

 

Σήμερον, Τετάρτην, 22αν ουνίου 2016, συζητουμένου νώπιον τς γίας καί Μεγάλης Συνόδου το θέματος το Ατονόμου, πί σχετικ δέ προτάσει τροπολογίας τς κκλησίας τς λλάδος, Α. Θ. Παναγιότης, Οκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαος διεβεβαίωσεν τι:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΟ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

 «Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη σημερινή διαβεβαίωση που έδωσε ενώπιον όλων των μελών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το ζήτημα του σεβασμού του καθεστώτος των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

Επί γενομένης προτάσεως-προσθήκης υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του κειμένου «ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΑΥΤΟΥ»,ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε ενώπιον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ότι σέβεται απολύτως το υφιστάμενο εκκλησιαστικό καθεστώς των Μητροπόλεων των λεγομένων Νέων Χωρών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ουδεμία πρόθεση υπάρχει αμφισβητήσεως ή αλλαγής των ισχυόντων.

                        Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
 


ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΜΕΝΟΥΝ Η ΦΕΥΓΟΥΝ;Δύο φαινομενικά διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές προσεγγίσεις φαίνεται να υιοθετούν η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με το αυριανό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

Κύπρος: Κρανίου τόπος! Καίει για 4η μέρα η φωτιά – Βοήθεια και από την Τουρκία. Περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πυκνού δάσους έχουν μετατραπεί σε "κρανίου τόπο" εξαιτίας της καταστροφικής φωτιάς που συνεχίζει για τέταρτη μέρα το καταστροφικό της έργο στην Κύπρο. Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο Νικόλαος Σαλαγιάννης, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στην τελευταία υπάλληλο της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…

 

Η Ιστορία μαζί με τη Γεωγραφία θα είναι παρούσες στο προσεχές δημοψήφισμα, καθώς 71 έτη μετά το τέλος του Β’ ΠΠ, το αρχαιότερο γεωπολιτικό κέντρο λήψεως αποφάσεων του αγγλοσαξονικού κόσμου, φέρεται να έχει καταλήξει και σταθμίσει τα συν και τα μείον μιας νέας γεωστρατηγικής αφετηρίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει επιβεβαιώσει τις πρωινές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις δύο πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, που φαίνεται να έγιναν νωρίς σήμερα το πρωί, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΡΑΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία δεν επιτρέπει σε εξειδικευμένους Σύρους πρόσφυγες να φύγουν από τη χώρα παρότι πληρούν τα κριτήρια για άσυλο στην ΕΕ. Την ίδια ώρα πολλοί δεν επιτρέπεται να εργαστούν.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ 30% ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 

Κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ σε συνδυασμό με κατάργηση όλων των επιδομάτων βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα. Τρόμο για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στον Ιδιωτικό τομέα όσο και στους Δημοσίους Υπαλλήλους, προκαλεί η αποκάλυψη, του Ελεύθερου Τύπου, των προαπαιτουμένων που απαιτεί η τρόικα από το Φθινόπωρο. Οι απαιτήσεις αυτές, εφόσον πάρουν σάρκα και οστά, θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών εως -30%.

ΔΡΟΜΟΙ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ


Στην αρχή ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου ότι η κυβέρνηση στην οποία μετέχει εφαρμόζει ''εγκληματικές πολιτικές'' και ''αντισυνταγματικές αποφάσεις''. Ύστερα ήρθαν εκείνες πολλών άλλων κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, για την αντισυνταγματικότητα νόμων, που οι ίδιοι ψήφισαν.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

 

Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα μας δεν έχει εμποδίσει ούτε στο ελάχιστο τους Έλληνες εφοπλιστές να κατέχουν την πρωτιά στις διεθνείς αγορές.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Απρόβλεπτες θα είναι εξελίξεις όπως φαίνεται, καθώς τουρκικά δημοσιεύματα προμηνύουν την συμφιλίωση με το Ισραήλ.  Το Ισραήλ παίζει καθοριστικό ρόλο στην γεωπολιτική κατάσταση της Μέσης Ανατολής, δεδομένου ότι συνομιλεί και με την Ρωσία.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει είτε η Βρετανία ψηφίσει να παραμείνει είτε ψηφίσει να αποχωρήσει απ' αυτόν τον συνασπισμό κρατών στο δημοψήφισμά της την Πέμπτη, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.