21 Ιουνίου, 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΙΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 
(Κολυμπάρι Χανίων-Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, 18-26)

Παναγιώτατε,
Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι τν γιωτάτων ρθοδόξων κκλησιν,
Σεβασμιώτατοι γιοι δελφοί,
Σεβαστοί Πατέρες καί δελφοί,

Χάρις το Τριαδικο Θεο, το Πατρός, το Υο καί το γίου Πνέυματος, συνήγαγεν μς νταθα ν τ ερουργί τς μολογίας τς ληθείας, μετά τήν ερουργίαν ν τ Να το Μυστηρίου τς θείας Εχαριστίας. ν καί τό ατό μυστήριον στιν κοινωνία μν μετά το Θεο καί μολογία μν περί Αύτο.

ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΙΟΡΔΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

 

Βόμβα σε αυτοκίνητο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο την Τρίτη ενός αριθμού Ιορδανών φρουρών στα σύνορα με τη Συρία, σε απομακρυσμένο σημείο, σε μια επίθεση που εξαπολύθηκε από το συριακό έδαφος και περιελάμβανε αρκετά οχήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

 

Κατά την χθεσινοαπογευματινή Συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Προκαθημένων συζητήθηκε το σχετικό κείμενο. Πρόταση τροποποίησης είχε καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία αναφερόταν σε τρία σημεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 
Συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στο Μαξίμου. «Είσαι αληθινός φίλος της Ελλάδος», Γιούνκερ:«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο». Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....



Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στόχος ληστών έγινε νωρίς το πρωί της Τρίτης χρηματαποστολή, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου, στη διάρκεια ανεφοδιασμού ΑΤΜ. Δύο άγνωστοι, με την απειλή όπλου και βαριοπούλας, αφαίρεσαν το βαλιτσάκι με τα χρήματα που μετέφερε ο υπάλληλος ασφαλείας και εξαφανίστηκαν.

ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ BREXIT Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

 

Καθώς η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στη Βρετανία αποκτά δυναμική επικράτησης, οι διεθνείς αγορές αρχίζουν και παραπαίουν. Διακυβεύονται πολύ μεγάλα συμφέροντα και η τυχόν επικράτηση του Brexit στις 23 Ιουνίου είναι σίγουρο ότι θα δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στις υπερεθνικές δυνάμεις των ανοιχτών αγορών που έχουν οδηγήσει τόσο την Ευρώπη, όσο και τον πλανήτη στη χειρότερη περίοδο παρακμής και ολοκληρωτικής κρίσης των τελευταίων αιώνων.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Η ισχύουσα διάταξη του Δουβλίνου πρέπει να τηρείται από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για τον ίδιο είναι ακατανόητο ότι είναι δυνατές οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, αλλά όχι προς την Ελλάδα και την Ουγγαρία, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, κατά τις σημερινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Καθ’ όλη  την ιστορία του πολέμου, οι αντίπαλοι προσπάθησαν να δυσκολέψουν και να περιορίσουν την ελευθερία κινήσεων και δράσεως του δυνητικού αντιπάλου στο πεδίο της μάχης.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΠΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ BREXIT ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

 

Δέος καταλαμβάνει τους γερμανούς επιχειρηματίες στο ενδεχόμενο Brexit σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση της Handelsblatt.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Ο Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ

 

Αρνητικός στις προτάσεις που ακούστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, για επιβολή κυρώσεων στην πΓΔΜ - λόγω του παρατεταμένου πολιτικού αδιεξόδου και των πολλαπλών παραβιάσεων της, υπό την Ευρωπαϊκή αιγίδα, συμφωνίας του Πρζινό ανάμεσα στα κόμματα της χώρας - εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς.

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΣΥΓΓΡΟΥ

 

H συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για την συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο πυροδότησε νέο  πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"

 

Κατηγορίες για "τρομοκρατική προπαγάνδα" απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του αντιπροσώπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία Ερόλ Οντέρογλου και δύο γνωστών Τούρκων διανοουμένων από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο διέταξε και την προφυλάκισή τους, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Oι γαλλικές αρχές ζήτησαν σήμερα από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στο Παρίσι και να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε μια και μόνο συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο, με την ελπίδα να αποφευχθούν τα επεισόδια βίας που αμαύρωσαν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.