20 Ιουνίου, 2016

H ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ

 

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΙΣΜΑ;
Ιανουάριος 2016. Σαμπεζύ Γενεύη.  Παρά την συμφωνία επί της αρχής  και την επισφράγιση της απόφασης της Σύναξης των  Προκαθημένων τον Μάρτιο  του 2014, για την σύγκληση της Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου, κατά την διάρκεια αλλά και  στο περιθώριο της Σύναξης των Προκαθημένων 21 με 28 Ιανουαρίου 2016, καταγράφονται οι πρώτες ουσιαστικές  τριβές στα εξής θέματα: 

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Ο 9ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

 

Τραγικό τέλος είχε ο 9χρονος που είχε χαθεί από το πρωί στο φαράγγι του Βουραϊκού στην Αχαΐα ενώ έκανε πεζοπορία με τους γονείς του.

TOY ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 

Σήμερα Δευτέρα μετά την Αγία Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας εορτάζει το Άγιον Πνεύμα.  Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός και ΟΧΙ και εκ του Υιού, όπως λένε οι Αιρετικοί Παπικοί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για την Τρίτη 21 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ένταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Ο ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Από την εικόνα της παγκόσμιας καταναλώσεως ενεργειακών πόρων προκύπτει ότι το 2005 «το φυσικό αέριο κάλυπτε το 23% της συνολικής διεθνούς ενεργειακής καταναλώσεως και κατετάγη αμέσως μετά το πετρέλαιο (37% της συνολικής καταναλωθείσης διεθνώς ενέργειας) και τον άνθρακα (24%)».

65,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από συρράξεις και διώξεις σε όλον τον κόσμο κατέρριψε κάθε ρεκόρ το 2015, φτάνοντας τα 65,3 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

 

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εμπορικές ανταλλαγές: ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται ως απαραίτητος εταίρος της Δύσης - παρά τις κυρώσεις που του επιβάλλει - στους ξένους επενδυτές που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη και τους οποίους η Ρωσία χρειάζεται για να βγει από την κρίση.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Έκκληση για ενότητα της Ευρώπης απηύθυνε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ζήτησε μία δυνατή και ενοποιημένη Ευρώπη, λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Βρετανία. Χωρίς να αναφέρει το όνομα της χώρας (Βρετανία) τόνισε χαρακτηριστικά πως καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να σταθεί στις προκλήσεις του αιώνα μας.

ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Έντεκα Σύροι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες Τούρκων συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με ακτιβιστές αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τους νεκρούς τουλάχιστον οι δύο είναι γυναίκες και τα τέσσερα παιδιά.

ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Είναι δεδομένη πλέον η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με τον Έλληνα ΥΠΑΜ και τον γ.γ του ΟΗΕ να χαιρετίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.  Παρότι το ΝΑΤΟ έφτασε αρχικά στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τώρα συζητείται η δράση κατά την διακίνησης όπλων, της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών.

ΚΑΙ ΟΙ TIMES ΥΠΕΡ ΤΟΥ REMAIN

 

«Θάνατος στους Προδότες, Ελευθερία για το Ηνωμένο Βασίλειο»: με αυτά τα λόγια απάντησε ο δολοφόνος της Τζο Κοξ όταν προσήχθη σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και του ζητήθηκε να πει το όνομά του, την ώρα που η χώρα βρίσκεται υπό το σοκ της άγριας δολοφονίας, ενώ η εκστρατεία για το δημοψήφισμα παραμένει παγωμένη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 1955...

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να ξαναζήσουμε τα Σεπτεμβριανά του 1955, όταν, μετά από οργανωμένη, από την τουρκική κυβέρνηση, επίθεση στο προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, εξοντώθηκε ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης.