19 Ιουνίου, 2016

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΡΗΤΗΣ

 

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σήμερα είμαστε Μία Εκκλησία.Ανήμερα της γενεθλίου ημέρας της Εκκλησίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής οι δέκα προκαθήμενοι των Εκκλησιών που μετέχουν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου έστειλαν από το Ηράκλειο της Κρήτης μήνυμα ενότητας και πίστης, διατρανώνοντας διατράνωσαν την επιθυμία για τους για κοινή συμπόρευση, μακριά από διχασμούς, διαιρέσεις και περιχαρακώσεις.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν, την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

 

«Καυτό» προβλέπεται ότι θα είναι το φθινόπωρο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τα ειδικά μισθολόγια στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και με βάση το συμπληρωματικό μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ BREMAIN ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΞ

 

Αλλαγή κλίματος στην Βρετανία: Προβάδισμα στο Bremain έναντι του Brexit δίνουν οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα αλλάξει το κλίμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ;

 

Το εξωτερικό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας, η οποία από το 2013 λειτουργεί ως τζαμί.Το 1964 μετατράπηκε σε μουσείο και το 2013 αλλάζει και πάλι χρήση και γίνεται τζαμί.

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ-ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΑΪΤΕΣ

 

Τα ρωσικά Yu-74 είναι τα νέα υπερηχητικά όπλα των Ρώσων, με στόχο να καταστρέψουν τα νατοϊκά αντι-πυραυλικά συστήματα στην Ανατολική Ευρώπη

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 

 «Η Εκκλησία», όπως έλεγε ο π. Γεώργιος Φλορόφσκι «είναι μια με την Πεντηκοστή, που ήταν η ημέρα της θαυμαστής θεμελιώσεως και των γενεθλίων της Εκκλησίας, οπότε όλες οι προφητείες γι΄ αυτήν εκπληρώθηκαν.

ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ

 

Το Αιγαίο έχει πάρει φωτιά και τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν προκλητικά. Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού , ήταν να δώσει τη θέση του, μετά από οκτώ μήνες παραμονής του στην Μεσόγειο, στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΕΙΔΗΣΗ

 

Άκυρος ο συναγερμός που σήμανε έπειτα από δημοσίευμα που ήθελε νεκρό τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Φυσικά η είδηση του "θανάτου" του, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο διαδίκτυο αλλά αποδείχθηκε ότι η είδηση ήταν μη αληθής. 

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

Μέχρι και τις 15 Σεπτέμβρη παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι καθορίζοντας ένα στοχευμένο πλαίσιο αποχής. Η συντονιστική επιτροπή καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΤΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

 

Τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν κι άλλοι πέντε συνελήφθησαν μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ του στρατού της Σομαλίας με την υποστήριξη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης και ανταρτών της οργάνωση αλ Σαμπάχ χθες το βράδυ στα νότια της χώρας.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΟΙ TIMES

 

Μετά τους Financial Τimes και τον Economist, το Σάββατο οι Times του Λονδίνου έλαβαν θέση υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, που είναι επίσης ιδιοκτήτης της The Sun, η οποία ωστόσο έχει ταχθεί υπέρ του Brexit.