14 Ιουνίου, 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ

 

«...ες νότητα πάντας κάλεσε...» Η μακροσκελής αναλυτική ανακοίνωση της Ρωσικής Εκκλησίας της 13ης Ιουνίου, με την οποία εκθέτει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε τελικά να μην μετάσχει των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης, όπως και η αντίστοιχη της 3ης Ιουνίου τ.ε. (2016) δεν έπεσε ούτε ως κεραυνός εν αιθρία.

ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΣΧΑΣ

 

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ! Ολοκληρώθηκε αργά εχθές το βράδυ η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Η Ιερά Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ της Μόσχας.

ΤΣΑΜΗΔΕΣ : ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

 

Ποιοι είναι οι εγκληματίες πολέμου, συνεργάτες των ναζί κατά τη διάρκεια της Κατοχής, που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα το 1944 και τώρα χωρίς καμία αιδώ αξιώνουν επιστροφή, επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Η εκδήλωση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων το βράδυ της Δευτέρας βρισκόταν στον επίλογό της όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, της προϊσταμένης αρχής των ΓΑΚ, Γιάννης Παντής, σηκώθηκε για να κάνει μια παρέμβαση. Σε δραματικούς τόνους ζήτησε να διασωθεί το πολύτιμο αρχείο του υπουργείου Παιδείας.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το περιεχόμενο της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση. Παρατηρώ πάντως μία αναζωπύρωση της συζητήσεως για το Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να σχολιάσω την πρόταση νέου Καταστατικού Χάρτη της χώρας μας, την οποία κατέθεσε προσφάτως ομάδα πολιτικών και συνταγματολόγων υπό τους κ.κ. Στέφανο Μάνο και Νίκο Αλιβιζάτο.

"ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ" ΜΕ DRONES ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

 

Με drones και με δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας θα εντοπίζονται εφεξής τα αυθαίρετα προανήγγειλε, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Την ανάγκη να υπάρξει μία νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της υπογραμμίζει ο Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στους Financial Times. Ο διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει ότι τώρα είναι η στιγμή να βρεθεί μία ισορροπία, μεταξύ μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Θορυβημένη είναι η Ουάσιγνκτον από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά αναφέρθηκαν στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας που έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Άγιον Όρος.

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΓΔΜ

 

Στη βάση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών στα Σκόπια, στις 24 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, ο τελευταίος γύρος συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.