13 Ιουνίου, 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ

 

Μήνυμα προς τις Εκκλησίες που δηλώνουν αποχή από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ

 

Αρχαία Ελληνικά, ναι ή ου;
Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, τόσο σχετικά με τις ώρες όσο και με τις μεθόδους διδασκαλίας του, περνάει σοβαρή κρίση στην εποχή μας. Είναι γεγονός.

H ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε ήδη το έργο αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση του εξωτερικού φωτισμού ανάδειξης.Έχουν μείνει μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα τακτοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες και η Μητρόπολη των Αθηνών θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει ξανά.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

 

Τα νέα δελτία θα αντικαταστήσουν από του χρόνου τα παλιά και θα φέρουν βιομετρικά χαρακτηριστικά. Μικροτσίπ και βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου τους, τα οποία δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται, θα φέρουν από του χρόνου οι νέες ταυτότητες της Ελλάδας, οι οποίες αναμένεται να αντικαταστήσουν σταδιακά τα παλιά δελτία.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΤΔ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

 

Το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος αναμένεται να προκαλέσει πολλές και μεγάλες συζητήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καθώς με την άποψη του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή από το λαό διαφωνεί η ΝΔ μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Απάντηση σε δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως υπόδικο στην υπόθεση της Λαικής Τράπεζας δίνει με ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας η επιχείρηση για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΒΑΛΕ 5 ΕΚ. ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΠΡΙΟΣ!

 

Από το πουθενά θέλει να πολιτογραφηθεί Κύπριος Τούρκος επιχειρηματίας Κατέθεσε αίτημα για να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα - Κάνοντας χρήση πρόσφατης νομοθεσίας κατέθεσε σε κυπριακή τράπεζα 5 εκατ ευρώ και υπέβαλε αίτημα για πολιτογράφηση του.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ!

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία, οι δύο ισχυρότερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη, συνεχίζουν να μειώνουν το μέγεθος των οπλοστασίων τους, αλλά δεν παύουν να τα εκσυγχρονίζουν, επισήμανε σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

 

Έπ 10ετες λη ξωτερικ κα μυντικ μας πολιτικ στηρίζεται σ’ να σστημα κακομελετημνων κα σφαλμνων κτιμσεων. λεγε μ μβρθεια πιγκουΐνου Κων/νος Καραμανλς τι νταξς μας στν ΕΟΚ ρχικ, κα μετ στν Ε.Ε., διασφαλζει τ σνορ μας πρς νατολς. «Τφλες κα μαρα φσκελα», πο λγαμε στν Μνη.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ «ΚΑΝΟΥΛΕΣ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Τρεις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, χθες Κυριακή, στις ακτές της βόρειας Λέσβου και ανοικτά της Μυτιλήνης προκάλεσαν ανησυχία στις αρχές. Κατ' αρχάς γιατί ήρθαν να διακόψουν ένα συνεχές διάστημα 10 ημερών, κατά το οποίο αποβιβάσθηκαν λιγότερα από 50 συνολικά άτομα.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Ανατροπή στην ελληνική Θράκη θέλουν να προκαλέσουν οι Τούρκοι.Με αφορμή τις αυτονόητες δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, περί ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, οι Τούρκοι, με τη συνδρομή, των ντόπιων επιτετραμμένων τους, μιλούν για ‘τουρκική μειονότητα’.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Σάλος έχει προκληθεί από το σκάνδαλο κατασκοπείας της Ρωσίας εις βάρος του ΝΑΤΟ, το οποίο ξεσκεπάστηκε πριν από λίγες ημέρες με τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών. Το πρόσωπο αυτό είχε στενές σχέσεις με το αρχηγείο του ΝΑΤΟ.