12 Ιουνίου, 2016

50 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΟΡΛΑΝΤΟ

 

Ανεβαίνει δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων από επίθεση ενόπλου σε νάιτκλαμπ του Ορλάντο. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν πλέον λόγο για 50 νεκρούς και επιπλέον 53 Το FBI χαρακτηρίζει την επίθεση ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας και ερευνά διασυνδέσεις του δράστη με ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως και το εάν έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ

 

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε... τηλεοπτικό πλατό καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου για τον μήνα του Ραμαζανιού έμελλε να προκαλέσει συγκρατημένο προβληματισμό διεθνώς.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ είναι πρόθυμα να υπερασπιστούν το ένα το άλλο, και έχουν τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό για να το πράξουν. Αλλά το να πάνε γρήγορα τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός στον προορισμό τους, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Σε ορισμένα νέα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, οι γέφυρες και οι σιδηρόδρομοι απλά δεν είναι κατάλληλοι για μεγάλες μετακινήσεις στρατευμάτων.

ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

 

Στη Χίο, τρία χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στο νησί, βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη Χίο, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Μουσείου Μαστίχας (του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς) που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πυργί, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΡΕΜΠΟΥΠΛΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

"Χίτλερ και Μουσολίνι ο Τράμπ" λέει χορηγός των Ρεπουμπλικάνων! Η διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett Packard Μεγκ Ουίτμαν, μια από τους σημαντικότερους χορηγούς των Ρεπουμπλικάνων, επέμεινε στην αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο και τον συνέκρινε με φασίστες ηγέτες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και δύο πηγές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που ξεκίνησε νωρίτερα έξω από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

 

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι πρόβλημα στην Τουρκία σήμερα λόγω του αυξανόμενου αυταρχισμού του, αλλά είναι μάλλον το αποτέλεσμα ενός συστημικού προβλήματος της χώρας» σύμφωνα με τον Ουστούν Εργκιουντέρ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Sabanci και από τους πιο γνωστούς πολιτικούς επιστήμονες και στοχαστές στην Τουρκία. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε στη «Hürriyet Daily News»:

ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

 

Το μήνυμα στην Αθήνα να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία στέλνει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη στην «Ημερησία». Ωστόσο, αποφεύγει να πάρει θέση για το εάν θα τεθεί ή όχι θέμα αναπροσαρμογής στο πλαίσιο για τον 13ο και 14ο μισθό.

ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Η μακροχρόνια ανεργία εξελίσσεται από την έναρξη της οικονομικής κρίσης σε βασικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2015 επί συνόλου 22 εκατομμυρίων ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν τα 11 εκατομμύρια, δηλαδή οι μισοί, είναι επισήμως μακροχρόνια άνεργοι και έχουν μάλιστα διπλασιαστεί από το 2008 οπότε ξέσπασε η κρίση.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε τους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία την τρέχουσα περίοδο γιατί δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την ασφάλειά τους, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Μία συμφωνία φωτιά υπέγραψε η εταιρία Ποσειδών, η οποία είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ, με την αμερικανική εταιρία Noble Energy International. Πρόκειται για συμφωνία συνεργασίας για μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδα. 

ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Γλεντάνε με τους Τούρκους οι Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε μια σοβαρή πρόκληση την οποία ωστόσο η Άγκυρα… ούτε που σχολίασε!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (Κυριακή των Αγίων Πατέρων)

 

 
Ιωάν. ιζ’ 1-13
Τω καιρώ εκείνω, επάρας ο  Ιησούς, τους οφθαλμούς αυτού εις τον ουρανόν και είπε· Πάτερ, ελήλυθεν η ώρα· δόξασόν σου τον Υιόν, ίνα και ο Υιός σου δοξάση σε, καθώς έδωκας αυτώ εξουσίαν πάσης σαρκός, ίνα παν ο δέδωκας αυτώ δώση αυτοίς ζωήν αιώνιον.