10 Ιουνίου, 2016

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ Η ΠΡΩΤΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

 

Το 1934 για τελευταία φορά ένας ιμάμης διάβασε στίχους του κορανίου στο λίκνο της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία. Ήταν η τελευταία προσευχή που ακούστηκε πριν γίνει ο Ναός της Ορθοδοξίας που είχε μετατρέψει σε τζαμί ο Μωάμεθ ο Πορθητής, Μουσείο.

ΑΠΟ ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΥΠΟΥΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο καταδίκασε την ενέργεια των τουρκικών αρχών ως οπισθοδρομική, κάνοντας λόγο «για εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας και για μουσουλμανικές τελετές.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Η ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΑΥΡΙΚΟΥ;

 

Γιὰ νὰ καταπιαστοῦμε μὲ ἕνα τόσο σοβαρὸ θέμα, ὅπως αὐτὸ τῆς καύσεως-θυσίας Μαυρίκου, δὲν νομίζω πὼς εἴμαστε καὶ οἱ πλέον κατάλληλοι, ἐφ΄ ὅσον τὰ σχετικὰ δημοσιογραφικὰ κυκλώματα, οἱ δικαστικοὶ κύκλοι, οἱ πολιτικάντηδες, οἱ πληροφορίες ποὺ διαῤῥέουν καὶ τὰ ὅσα…«βιβλία» πιθανὸν νὰ κυκλοφοροῦν (ἢ καὶ νὰ κρύβονται) πίσω τους, τὰ ἀγνοοῦμε.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΑΦΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΙ NOBLE ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ EAST-MED

 

Η ΥΑΦΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε. και η Noble Energy International Ltd υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας, με σκοπό την υποστήριξη της οριστικοποίησης των δραστηριοτήτων που προηγούνται της εκπόνησης της Μελέτης Εφαρμογής (Front End Engineering Design - FEED) του αγωγού East-Med, και την εκτίμηση της βιωσιμότητάς του, ως μίας από τις πιθανές επιλογές εξαγωγής σημαντικού μέρους των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της περιοχής.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει την ειρήνη στη Συρία. Οι Ρώσοι τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνεργάζονται για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός, ούτε για μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα, ούτε για την ειρήνη στη Συρία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η πιθανότητα ακυβερνησίας της χώρας με την υιοθέτηση ενός συστήματος απλής και άδολης αναλογικής προβληματίζει τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό αποτυπώθηκε έντονα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία, όπως φάνηκε, προσανατολίζεται στην κατεύθυνση ενός αναλογικότερου συστήματος με σαφώς μικρότερο μπόνους από το ισχύον των 50 εδρών.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΓΙΑΤΙ;

 

Μήπως παρατηρείς και εσύ μια εξάπλωση του φασισμού; Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να σκέφτονται γι΄ αυτό το φαινόμενο, το οποίο αναβιώνει στις μέρες μας. Ο Ντόναλντ Τράμπ έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ως φασίστας, όπως και ο Πούτιν αλλά και πολλοί ακόμα δημαγωγοί και πολιτικοί της δεξιάς παράταξης της Ευρώπης. Η “επίθεση των αυταρχικών” έφτασε μέχρι τις Φιλιππίνες, στις οποίες ο εκλεγμένος πρόεδρος, Rodrigo Duterte, είχε ορκιστεί να πετάξει ύποπτους εγκληματίες στον κόλπο της Μανίλα.

ΜΑΣ ΖΩΣΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ;

 

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις που υποβιβάζουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχουν επισκιάσει, όπως είναι αναμενόμενο, τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως λαός.

ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΖΗΤΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ

 

Προθεσμία τριών μηνών αποφάσισε να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύνταξη πορίσματός από τα μέλη της, καθώς η αρχική προθεσμία που είχε τεθεί εκπνέει στις 18 Ιουνίου την ώρα που εδώ και δύο μήνες δεν έχει εξεταστεί ούτε ένας μάρτυρας.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ κ. ΘΑΝΟΥ

 

Στις καθυστερήσεις κρίνεται η έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τοποθετούμενος σήμερα επί της υπόθεσης των ομαδικών απολύσεων στις οποίες προέβη το 2013 η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, αποφάνθηκε ότι δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία.

ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Η παγκόσμια οικονομία καθίσταται ολοένα και περισσότερο ευάλωτη σε μια απότομη επιβράδυνση καθώς αυξάνονται τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές και ενώ οι ανεπτυγμένες οικονομίες προσπαθούν να διατηρήσουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.