09 Ιουνίου, 2016

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ


"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσπαθεί να δημιουργήσει μια δικτατορία στις σχέσεις με τις άλλες 13 Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, απορρίπτοντας σήμερα και την πρόταση της Ρωσικής Εκκλησίας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο".

F 16 Η ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ; Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

 

Εκσυγχρονισμός F 16 ή νέο αεροσκάφος; Η πρόταση των Αμερικανών και ο λογαριασμός - Οι Αμερικανοί παρουσίασαν μια ενδιαφέρουσα πρόταση που προβλέπει με δυο λόγια την αναβάθμιση των F 16  block 50-52 σε F 16 V και των block 30 σε “50άρια”.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, διαμηνύοντας προς τη Νέα Δημοκρατία, που ζήτησε την παραίτησή του, ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Στις 2 του μηνός ψηφίσθηκε από τη Βουλή με τη γνωστή πλέον τακτική ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, η διεθνής σύμβαση με τίτλο "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με το Καθεστώς των Δυνάμεών τους."

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ

 

Μια πόλη-νεκροταφείο όσων θέλησαν να την κατακτήσουν. Ανθρωπιστική καταστροφή στη Φαλούτζα. Κυβερνητικά στρατεύματα του Ιράκ προελαύνουν στα περίχωρα της κατεχόμενης από τους τζιχαντιστές Φαλούτζα

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

Στην εικόνα της Αναλήψεως ο Κύριος με φωτεινά ενδύματα και κυριαρχική στάση, εικονίζεται μέσα σε «δόξα», που είναι άλλοτε στρογγυλή, όπως στην εικόνα μας και άλλοτε ελλειψοειδής.

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποίησαν χθες δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σε χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Τουλάχιστον 15 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε νέες επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικιών που ελέγχονται από τους αντάρτες στην πόλη Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Επίθεση δέχτηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το κόμμα των Πρασίνων, σε ότι αφορά τη στάση που κρατάει για την Ελλάδα. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

 

Μήλον της Έριδος φαίνεται πως είναι το Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί παράλληλα συναντήσεις και συνομιλίες με Τουρκία και Ρωσία.  Χτες ο Μπέντζαμιν Νετανάχιου βρέθηκε στην Μόσχα, όπου και συνομίλησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για συνεργασία στον τομέα της Ενέργεια και συγκεκριμένα στου φυσικού αερίου.

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, θα πρέπει να επανυπολογιστούν όλες οι κύριες συντάξεις, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 1605).

ΕΠΕΣΕ ΤΟ SITE ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε μέσω του Twitter τους πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, να συνεχίσουν να εγγράφονται στον ιστότοπο της κυβέρνησης, παρά τη λήξη της προθεσμίας χθες τα μεσάνυκτα.