08 Ιουνίου, 2016

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

 

ΑΙΣΧΟΣ! Ξεκινάω από τήν πρώτη λέξη του τίτλου του σημερινού σχολίου μου, γιατί θέλω από την αρχή να υπογραμμίσω οτι, ΟΛΑ όσα γίνονται στήν Αγία Σοφία, εκει στην Κωνσταντινούπολη, είναι όντως ΝΤΡΟΠΗ!

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ (NSA)

 

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ SNOWDEN. Παρά το γεγονός, οτι  έχουν παρέλθει ήδη 3 χρόνια από τις αποκαλύψεις του Edward Snowden αναφορικά με την συστηματική επεξεργασία δεδομένων από πλευράς της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ


Περιστατικό ενδεικτικό της απόγνωσης που επικρατεί μεταξύ των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου διαδραματίστηκε σήμερα στη Λέσβο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι δάσκαλοι της χώρας. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Συγκέντρωση οργανώνει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στις 12 στην Ομόνοια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ


Τον Αγιασμό των εγκαινίων ετέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενου και του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

 

Η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ιδία γράμματα (δηλ. η ίδια ακολουθία)της νύχτας της Αναστάσεως, ακούγονται και κατά την Απόδοση του Πάσχα. Τελείται μια μέρα πριν απ’ τη γιορτή της Αναλήψεως.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος, και με τα κόμματα αλλά και με την κοινωνία για τις αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε για το θέμα αυτό την Τρίτη  στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

 

«Προχωρούμε στη χαρτογράφηση του τοπίου της Διαδικτυακής ενημέρωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιχειρούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο». Αυτό τόνισε την Τρίτη, ο  υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παρουσιάζοντας την εφαρμογή Μητρώο Online Media, υπογραμμίζοντας πως το Μητρώο αποτελεί κομμάτι μιας γενικότερης προσπάθειας για τη ρύθμιση του χώρου των media.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

Να τα "μαζέψει" προσπαθεί άρον-άρον τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του για την Αγιά Σοφιά, "ότι δεν είναι τραγικό να διαβάζεται το Κοράνιο στην Αγία Σοφιά"... αλλά δεν πείθει.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΤΖΙΑ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠ.ΕΞ. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ “ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ” ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΑΟΖ ΤΟΥΣ

  

Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι στρατηγικές σχέσεις και είναι σχέσεις με μεγάλο δυναμική, το οποίο εμείς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά την κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στα Τίρανα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ανοικτή απειλή εναντίον του Προέδρου Ερντογάν εξαπέλυσε σήμερα, από βήματος Βουλής, ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ . Μιλώντας ενώπιον της συριακής Βουλής ο Άσαντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, χωρίς ‘να δείξει καμιά διάθεση για συμβιβασμό’ στην πρώτη σημαντική ομιλία του από τον Απρίλιο όταν κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.