07 Ιουνίου, 2016

ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

 

Τέσσερις πόλεμοι, δύο καταστροφές, μία επανάσταση και μία κατάρρευση επί 114 χρόνια «στερούσαν» τη Μία, Αγία, Καθολική, Ορθόδοξη Εκκλησία από τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, της πρώτης μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών. 

Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

 

Για τον κ. Νικόλαο Φίλη δεν έχουμε την καλύτερη ιδέα! Είναι αδίστακτος, υπερόπτης, κομπλεξικός, καταστροφικός, και γι’ αυτό και επικίνδυνος! Τώρα πιά είναι καί....καταραμένος!

EΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: 11 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 36 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Σε τραγωδία εξελίσσεται η αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Νεώτερος απολογισμός των τουρκικών αρχών αναφέρει ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι (επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες) σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας, που ήταν τοποθετημένη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην καρδιά της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου, οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00 το πρωί.

ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, ο Norbert Hofer του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας έλαβε ένα εκπληκτικό 49% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της χώρας του. Μολονότι ο Hofer τελικά ηττήθηκε, η ισχυρή παρουσία του άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των λαϊκιστών της Ευρώπης.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

 

Το κατοχικό καθεστώς επιχειρεί εκ νέου να εμφανιστεί ως διάδικος στην 4η Διακρατική Προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας εναντίον της Τουρκίας. Το κατοχικό καθεστώς ακολουθώντας μια πρακτική που εφάρμοσε συστηματικά τον τελευταίο ένα χρόνο, αναλαμβάνει το ίδιο να παρουσιάσει τις θέσεις, που αφορούν υποθέσεις που εξετάζονται σε επίπεδο Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΤΑ "ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ" ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ"

 

Πριν μερικές εβδομάδες οι…Σκοπιανοί έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα, πετώντας σε βάθος 20 χιλιομέτρων στο ελληνικό έδαφος. Ο κ.Ράμα πρωθυπουργός της Αλβανίας άρχισε να μιλά περί τσάμηδων κι αυτοί υποδέχτηκαν τον Έλληνα ΥΠΕΞ με διαδήλωση. Στη Θράκη η λεγόμενη “τουρκική μειονότητα” έχει ξεπεράσει προ καιρού τα όρια. Για τη Τουρκία δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά: πόλεμος!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Μέσα στο 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο ώστε από την Πρωτοχρονιά του 2017 να ξεκινήσει η κινητικότητα στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Aφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσαν ότι στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;

 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκε η δημιουργία του φιλορωσικού κινήματος, ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης δίχως τέλος. Τα θεμέλια για την υλοποίηση της ΙΔΕΑΣ αυτής είχαν μπει από πολύ παλιά και για αυτό γνωρίζον πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αποτύχει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

Οι βρετανικές τράπεζες προετοιμάζουν το προσωπικό τους προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μπαράζ ερωτήσεων από ιδιώτες πελάτες και μικρές επιχειρήσεις, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ακατανόητες χαρακτήρισε η γερμανική κυβέρνηση τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατηγόρησε τους τουρκικής καταγωγής Γερμανούς βουλευτές, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων, ότι αποτελούν στηρίγματα της κουρδικής τρομοκρατίας.