05 Ιουνίου, 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

 
Όλα ανοιχτά για τη Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη

Tη Δευτέρα συνέρχεται εκτάκτως η Αγία και Ιερά σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί Όλα είναι ανοιχτά πλέον για τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες μετά το οριστικό όχι της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να συμμετάσχει.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

 

Πρακτικά № 35 της συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου 
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας από 3ης Ιουνίου 2016

Η συνελθούσα σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ιερά Σύνοδος.Ασχολήθηκε με σοβαρά προβλήματα, τα οποία προέκυψαν κατά την πορεία προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία προγραμματίζεται να συγκληθεί από 18ης έως 26ης Ιουνίου 2016 στην Κρήτη.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Κλίμα ανωμαλίας από τους τουρκοπράκτορες στην Θράκη. Προκαλούν και πιέζουν οι τουρκόφρονες για κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης - Παράνομη οργάνωση τουρκοφρόνων προαναγγέλλει διαδηλώσεις διεκδίκησης της τουρκικής ταυτότητας! - Πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον στυγνό εκβιασμό – απειλή να καταργήσει την συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα;

ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προκαλεί με τις δηλώσεις που έκανε στο Συνέδριο των Τσάμηδων και ανάβει φωτιές.  Χωρίς να διστάζει, αποκαλεί τον Δία... τσάμη και μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας ότι "Το πρώτο ιερό ο Θεός το είχε στην Τσαμουριά. Αλλά αυτή η σημερινή δεν είναι η στιγμή και αυτό εδώ δεν είναι το κόμμα που πρέπει να παραμείνει κολλημένο στο παρελθόν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης, η οποία από το 2007 δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης. Συνελήφθησαν και ειδικοί φρουροί.

H ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ H ΠΤΩΣΗ

 

Πριν από χρόνια ο πρώην πια πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε γίνει γνωστός από το περίφημο βιβλίο του το «Στρατηγικό Βάθος», όπου ανέλυε την μεγάλη στρατηγική σημασία της Τουρκίας και τις ηγεμονικές της βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ

 

Πραγματικά το πολιτικό σύστημα πάσχει από αυτισμό. Όλα τα κόμματα είναι αυτιστικά και να μας συγχωρήσουν τη φράση όσοι πραγματικά γνωρίζουν το δράμα από πρώτο χέρι.

ΤΟ BREXIT ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ευρωπαϊκή οικονομία βραχυπρόθεσμα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Συνωμοσία κατά της Τουρκίας βλέπει ο Ερντογάν πίσω από το ψήφισμα για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας και κατηγορεί συγκεκριμένη γερμανική ομάδα σκέψης για την απόφαση, ως συνήθως …απειλώντας. Την ίδια ώρα όμως το γερμανικό ψήφισμα δεν έχει καμία σημασία για αυτόν και την Τουρκία, διατείνεται. Τότε κύριε Ερντογάν προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ)

 
 
Ιωάν. θ΄ 1-38
Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, παράγων ὁ Ἰησοῦς εἶδεν ἄνθρωπον τυφλὸν ἐκ γενετῆς. καὶ ἠρώτησαν αὐτὸν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ λέγοντες· Ραββί, τίς ἥμαρτεν, οὗτος ἢ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῇ;