02 Ιουνίου, 2016

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

 

Επιστολή Κύριλλου προς Βαρθολομαίο: «Πρώτα να λυθεί πως θα καθίσουμε και μετά η Σύνοδος». Μετά τα προβλήματα πρωτοκόλλου που προέκυψαν προσφάτως στο Άγιον Όρος, ζήτημα εγείρεται μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης για το "πρωτόκολλο" της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Κάθε χρόνο τούτη την ημέρα, που έχει αφιερωθεί στο φυσικό περιβάλλον και το οικολογικό πρόβλημα, φορείς κάθε είδους, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, οικολογικοί και άλλοι, εκδίδουν μηνύματα, διοργανώνουν εκδηλώσεις, ανακοινώνουν αποφάσεις προκειμένου να διατηρήσουν στην επικαιρότητα το τεράστιο πρόβλημα που απαιτεί την άμεση λύση του.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

«Η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, η παρενόχληση και η φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων είναι πρακτικές ενός καταπιεστικού κράτους». Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στην πολυσέλιδη έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Luis Almagro, που κατατέθηκε στις 31/05/2016 και ταυτόχρονα ζητά τη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου των κρατών μελών μεταξύ 10 και 20 Ιουνίου 2016 για την ενεργοποίηση της «Carta Democrática» για την ιδιαίτερη κατάσταση, όπως αναφέρει, που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

 

Απάντηση στις αστήριχτες, αβάσιμες και καταχρηστικές καταγγελίες που περιέχει επιστολή την οποία απέστειλε η Τουρκία στις 28 Απριλίου προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αμφισβητώντας τα δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων κρατών, έδωσε η μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα, με επιστολή της προς τον Μπαν γκι-Μουν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στα μαθήματα Ψηφιακά Συστήματα και Μηχανές Πλοίου ΙΙ εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα. Υπό τη σκιά συζητήσεων και προβληματισμού, ακόμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για το εάν ήταν ορθή ή όχι η απόφαση να αποχωρήσει το κόμμα από τη συζήτηση στη Βουλή για τη διάταξη για τις offshore, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει έμφαση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και στις θέσεις που θα παρουσιάσει, θέλοντας να αλλάξει και την ατζέντα.

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ

 

Η "Εθνοσωτήριος" Κυβέρνησις προχώρησε εκ νέου σε αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε προϊόντα καθημερινής και μη κατανάλωσης. Επιτέλους μπορούμε να πούμε με ανακούφιση ότι θα πληρώσει ο "έχων", ο "πλούσιος", θα επιδοθεί φορολογική δικαιοσύνη και θα αποτραπεί περεταίρω καταπίεση του μικρομεσαίου, του άνεργου και του συνταξιούχου. Άλλωστε, είναι μια αριστερή Κυβέρνηση, το έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να δείξει σκληρό πρόσωπο προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ «ΤΡΑΒΑΕΙ» ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Πρόσβαση σε χρηματοδότηση για περίπου 141.800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να εξασφαλίσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investments – EFSI).

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

 

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον realfm, δήλωσε ότι «ξεκινούν οι πλειστηριασμοί, αλλά εμείς θα είμαστε μπροστά στο θέμα αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία».

ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η δημοσκοπική πτώση του κυβέρνησης Μέρκελ, κυρίως λόγω των χαμηλών ρυθμών στην επιστροφή μεταναστών που δεν μπορούν να παραμείνουν στην χώρα, ώθησε τον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, να δηλώσει την Τετάρτη πως περίπου 100.000 μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο στη Γερμανία αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα έως το τέλος του έτους, είτε μέσω απελάσεων είτε μέσω εθελοντικών αποχωρήσεων.

ΒΟΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΓΩΜΑ" ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ

 

Σύσσωμες οι δικαστικές ενώσεις εξαπολύουν βολές κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το "πάγωμα" των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ!

 

Αν όντως στους επόμενους μήνες έρχεται παγκόσμια ύφεση, αυτό ίσως συνοδευτεί από αυτό που γίνεται συνήθως σε ύφεση, από το γκρέμισμα των ισοτιμιών, του οικοδομήματος των αξιών που βρίσκονται πίσω από ανταλλαγή εργασίας και κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο! Υπάρχει όμως κάτι που φαίνεται να δείχνει τέτοια εξέλιξη;