30 Μαΐου, 2016

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Π. Παυλόπουλος: Η συνοχή της ΕΕ εξαρτάται από την αντιμετώπιση του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος

Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος έδειξε την μεγάλη ευλάβειά του με την ταπεινότητα της συμπεριφοράς του!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ

 

Για το προσφυγικό η διπλή εμπλοκή της συμφωνίας. Ένα ολομόναχο αγόρι από τη μια πλευρά των συνόρων και πάνοπλοι στρατιώτες από την άλλη. Η οργάνωση Human Rights Watch κατέγραψε ότι Σύροι πρόσφυγες σκοτώθηκαν από πυρά τούρκων στρατιωτών όταν προσπάθησαν να διαβούν τα σύνορα.

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ

 

Η μάχη των σημαιών στο Αιγαίο και γιατί δεν πρέπει να "τσιμπάμε" στις τουρκικές διεκδικήσεις.Μπορεί το θέμα της σημαίας στο Φαρμακονήσι να μην τέθηκε ως “απαίτηση” από τον Ερντογάν προς τον Τσίπρα, στην συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο και μόνο η αναφορά στο θέμα αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά τον τουρκικό παραλογισμό και τον εκνευρισμό που διακατέχει τη γειτονική χώρα.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

Συνεχίζεται η ταραχώδης κατάσταση στην Γαλλία, με πλήθος διαδηλώσεων με αιτήματα να μην περάσουν μέτρα, να μην εφαρμοστούν νόμοι που θα υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής και την αξιοπρέπεια των πολιτών, να μην παγώσουν οι μισθοί, να μην, να μην, να μην...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ

 

Μπορεί κάποιος να έχει οποιαδήποτε γνώμη για τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου, τη Σακοράφα και όσους βρέθηκαν έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι. Για να μην μπει στη Βουλή το πρόχειρο κόμμα που συνέπτυξαν, μάλλον δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν την καλύτερη. Ενδεχομένως δεν είναι και πολλοί όσοι παρακολουθούν καθημερινά όσα λένε για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΤΟ BREXIT ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, εννέα στους δέκα κορυφαίους οικονομολόγους της Βρετανίας που εργάζονται στο Σίτι του Λονδίνου, σε μικρές επιχειρήσεις και ακαδημαϊκοί πιστεύουν πως η οικονομία θα πληγεί αν η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενάντια στο «απέναντι στο ξεπούλημα των λιμανιών».

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

 


Με τα μέτρα ύψους 5,4 δις € που αποφάσισε η κυβέρνηση, προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ στα επόμενα τρία χρόνια κατά 8,1 δις € με συντελεστή 1,5  σύμφωνα με τον οποίο για κάθε 1 € μέτρα, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 1,5 €. Εάν προσθέσουμε εδώ την άνοδο της παραοικονομίας τουλάχιστον κατά 1% λόγω της υπερβολικής αύξησης των φόρων, η οποία δεν καταγράφεται στο ΑΕΠ, τότε η μείωση του θα είναι περί τα 13,5 δις € (συνολικά 7,5% του ΑΕΠ).

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΙΑ

 

Τα κρούσματα ακροδεξιάς,φασιστικής,νεοναζιστικής βίας πληθαίνουν μέρα με τη μέρα στη Γερμανία.Υπουργός της κυβέρνησης του Βερολίνου έκανε λόγο για “αποβλάκωση ενός μέρους της γερμανικής κοινής γνώμης”.Το ακροδεξιό κόμμα ανεβαίνει διαρκώς και ο αντιπρόεδρός του επιτίθεται χυδαία κατά μαύρου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας.