28 Μαΐου, 2016

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ AΓΙΟΝ OΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ κ. ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

 

Με ιδιαίτερες τιμές έγινε πριν από λίγο δεκτός στις Καρυές του Αγίου Όρους, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλάντιμιρ Πούτιν. Τον Πρόεδρο της Ρωσίας υποδέχθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέρων Παύλος Λαυρεώτης με Αντιπροσώπους της Ιεράς Επιστασίας.

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Σε κατάσταση «συναγερμού» είναι το Αγιο Ορος, καθώς από νωρίς το πρωί γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες και έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφτασε εκεί περίπου στις 14:15.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ «ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 

Παρουσία πλήθους κόσμου έθεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος το «θεμέλιο λίθο» του παιδικού σταθμού της Αρχιεπισκοπής στην περιοχή των Κάτω Πατησίων (επί της οδού Ράμφου 11), πολύ κοντά στον ιερό ναό του αγίου Ελευθερίου (οδού Αχαρνών).

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

 

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρου Πούτιν, σήμερα σε Αθήνα και Άγιο Όρος, σηματοδοτεί την στρατηγική επιδίωξη της Μόσχας να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της Ανατολικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για τον εορτασμό των χιλίων χρόνων του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, όπου αναμένεται να συμμετάσχει και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ

 

Μια «χρυσή» εκκλησιαστι­κή σελίδα θα γραφτεί το Σαββατοκύ­ριακο στον Δήμο Αγίου Δημη­τρίου (Μπραχάμι), αφού έπει­τα από 30 χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου ανήμερα την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, ημερο­μηνία που δεν επιλέχθηκε τυ­χαία, όπως τονίζουν οι εφημέρι­οι της εν λόγω εκκλησίας.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙΡΟ ΡΑΚΑ ΚΑΙ Η ΠΤΗΣΗ 804

 

Θεωρείται πλέον δεδομένο και ας μην έχει ανακοινωθεί επίσημα. Η πτήση 804 των Αιγυπτιακών αερογραμμών, κατέπεσε την 19η Μαΐου λόγω τρομοκρατικής ενέργειας του ISIS, προκαλώντας τον θάνατο σε 66 ανθρώπους, 288 ΚΜ Βορείως της Αλεξάνδρειας, στην Μεσόγειο θάλασσα. Οι μέχρι τώρα έρευνες αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, καταδεικνύουν αυτό που από την πρώτη στιγμή όλοι θεωρούσαν ως το πιο πιθανό. Την τρομοκρατική ενέργεια από το ISIS.

«ΒΡΥΧΑΤΑΙ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

 

Την οργή της Τουρκίας έχουν πυροδοτήσει φωτογραφίες που εμφανίζουν άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων να φέρουν στις στολές τους διακριτικά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG συμμετέχοντας στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι κουρδικές δυνάμεις, με αμερικανική αεροπορική κάλυψη, κοντά στη Ράκα, ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΦΗΝΕΙ ΗΠΑ ΚΑΙ “ΠΑΙΖΕΙ” ΜΕ ΡΩΣΙΑ TO ΙΣΡΑΗΛ;

 

Το Β΄ Tselem (Ισραηλινό Κέντρο Πληροφοριών για τα ανθρώπινα Δικαιώματα στα κατεχόμενα εδάφη) ανακοίνωσε στις 25-05-16 ότι διακόπτει τη συνεργασία του με την ισραηλινή στρατιωτική εισαγγελία, κατηγορώντας αυτή πως δεν ανταποκρίνεται στις καταγγελίες Παλαιστινίων για εχθροπραξίες και παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκ μέρους των ισραηλινών δυνάμεων.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΕΝΑΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΡΑΤΟ"

 

Οι  Βρυξέλλες θα παρουσιάσουν το σχέδιό τους για την αμυντική πολιτική τους στα τέλη Ιουνίου, μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαψεύδουν ωστόσο ότι προετοιμάζουν μυστικά τη δημιουργία ενός "ευρωπαϊκού στρατού", όπως υποστηρίζουν οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα, Σάββατο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και από εκεί θα ταξιδέψει στο Άγιο Όρος. Στην Ιερά Κοινότητα, η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας, θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες. Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από τους υπουργούς του να εκπονήσουν προτάσεις για να παραταθεί έως το τέλος του 2017 η απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων που έχει επιβληθεί από τη Μόσχα.

ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Άρση του αποκλεισμού σε όλες , πλην μιας,  πετρελαϊκών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη Γαλλική Κυβέρνηση. «Ο αποκλεισμός σε όλες τις εγκαταστάσεις ήρθη και πλέον η πρόσβαση είναι ελεύθερη, εκτός από εκείνη στο Γκαρζενβίλ (περιοχή Παρισιού) όπου η απεργία συνεχίζεται» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Μεταφορών.

Η «ΕΞΟΔΟΣ» ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ

 

Πριν από τρεις μήνες η τουρκική ιστοσελίδα ειδήσεων «Diriliş Postasi», η οποία διαχειρίζεται από τον Χακάν Αλμπαϊράκ (στενό συνεργάτη του Ερντογάν) είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο που παρέμεινε στο διαδίκτυο μόνο λίγα λεπτά.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ

 

Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Κάιρο για τις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους της EgyptAir - που συνετρίβη πριν δύο εβδομάδες σχεδόν ανοικτά της Αλεξάνδρειας – είναι συγκεχυμένες και αντιμετωπίζονται πλέον με σκεπτικισμό.