27 Μαΐου, 2016

ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

 

O Αρχιεπίσκοπος της Εκ­κλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ετόλμησε να θέση το απαράδεκτο αντεθνικό αίτημα να τεμαχίσουμε την Ελλάδα στα δύο και να του «παραχωρήσουμε» την μισό τμήμα, δηλ. την Βόρειο Ελλάδα!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Λένε για τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας πως όταν αποτραβηχτούν δεν ξέρουν πώς να ζήσουν. Ισχύει αυτό για εσάς;

Όχι, καθόλου. Το αντίθετο, εμένα αυτά τα φώτα ποτέ δεν με τράβηξαν. Ζούσα πάντοτε τη δική μου ζωή, την οποία συνεχίζω και τώρα που έχω φύγει από τη δημοσιότητα.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

 

Οι ελίτ της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον είναι ακριβώς τόσο αποπροσανατολισμένες από την άνοδο των προεδρικών ελπιδοφόρων, Donald Trump και Bernie Sanders, όπως όλοι οι άλλοι. Σηματοδοτώντας την άνοδο του λαϊκισμού ως κυρίαρχο στοιχείο στην πολιτική των ΗΠΑ, ο Trump και ο Sanders αμφισβητούν τις βασικές παραδοχές επί των οποίων έχουν χτιστεί δεκαετίες αμερικανικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΟΥ ΓΥΡΕΥΩ

 

Για να βρει το πιο πρόσφατο δείγμα καλών φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα ο πρόεδρος Πούτιν χρειάστηκε, στο άρθρο του στην Καθημερινή, να γυρίσει δυο αιώνες πίσω, στον Καποδίστρια. Το ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του, μετά από μια σύντομη διαμάχη των τριών προστάτιδων Δυνάμεων, Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας, πέρασε οριστικά στην επιρροή του Αγγλοσαξωνικού χώρου, τη Βρετανική και μετά την Αμερικανική αυτοκρατορία.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

 

Ο ουροβόρος όφις είναι το φίδι που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι την τρώει. Η περίκλειστη αναπαράστασή του αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Θα μπορούσε φυσικά να αποτελεί και το σύμβολο των συρράξεων στη Μέση Ανατολή ή πιο συγκεκριμένα στη Συρία.

ΜΕ ΦΙΑΣΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη για την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες ανοιχτές δομές φιλοξενίας της Βορείου Ελλάδος. Σήμερα μεταφέρθηκαν οι τελευταίοι 783 με 18 λεωφορεία, περίπου 5.000 δηλαδή στο σύνολο.

"ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ"

 

Το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ δεν θα καταργηθεί ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurpgroup ο Γιώργος Χουλιαράκης. Επιπλέον, στην ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται την απόσυρση του ΦΠΑ για τα νησιά, ο κ. Χουλιαράκης απάντησε όχι. 

ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Διαδηλώσεις στο Παρίσι και την περιφέρεια, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε αποκλεισμό ή εκτός λειτουργίας, αναγγελία για απεργίες σε λιμάνια και πυρηνικούς σταθμούς: τα συνδικάτα που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση στην απασχόληση στη Γαλλία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να κάμψουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στόχος ληστών έγιναν στις 9 το πρωί της Παρασκευής οι υπάλληλοι χρηματαποστολής που θα ανεφοδίαζε το ΑΤΜ του Νοσοκομείου Μεταξά στον Πειραιά. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπου Τύπου για το προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση:

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Λ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Να μην εκδοθεί στις κυπριακές αρχές ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, αποφάσισε το συμβούλιο εφετών. Με βούλευμά τους οι εφέτες κάνοντας δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα αρνούνται την έκδοση του επιχειρηματία που ζητείται από την κυπριακή δικαιοσύνη για υπόθεση δωροδοκιών αξιωματούχων στο Δήμο Πάφου όσον αφορά τη διαχείριση του ΧΥΤΑ της περιοχής.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 42 ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥ PKK!

 

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη συνοικία Νουσαϊμπίν της επαρχίας Μαρτίν, τουλάχιστον 42 μέλη του κουρδικού εργατικού κόμματος παραδόθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.