26 Μαΐου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ κ. ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

 

Τον Πούτιν θα υποδεχθούν  στο Άγιον Όρος ο Ιβάν Σαββίδης και ο Πατριάρχης Κύριλλος. Μια επίσκεψη για την οποία υπάρχει πέπλο σιωπής για πολλούς λόγους. Επίσημα η Ιερά Κοινότητα κινείται σε τυπικά πλαίσια, χωρίς να έχει ρόλο στο πρόγραμμα και όλα καθορίζονται από την αδελφότητα της Μονής Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία φιλοξενούνται κυρίως Ουκρανοί και ένας πολύ μικρότερος αριθμός Ρώσων μοναχών.

Η “ΝΕΑ” ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ BREXIT

 

Όλο και συχνότερα στα θέματα πολιτικής, οι επιλογές είναι μεταξύ του κακού και του ακόμα χειρότερου. Για τους κατοίκους της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το δημοψήφισμα του Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το αν η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει απο την Ευρωπαΐκή Ένωση αποτελεί μια τέτοια περίπτωση.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

 

Την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία δεν καταργείται ακόμη το ειδικό καθεστώς, προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την οποία επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνται να προσαρμόσουν από την 1η Ιουνίου τους συντελεστές τους.

ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ Η “ΕΠΙΘΕΣΗ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η επιστολή που απεύθυνε η Τουρκία προς αυτόν, την 28 Απριλίου 2016, δια του μονίμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΥΜΦΟΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ;

 

Δεν μπορούν να είναι ανάδοχοι και παράνυμφοι οι έχοντες τελέσει Πολιτικό Γάμο. Διότι ο Χριστός σεβάστηκε την ελευθερία του ανθρώπου και τότε που τον εδημιούργησε, αλλά και τότε που ήλθε στη γη ως άνθρωπος για να τον σώσει.Ο σεβασμός της ελευθερίας του ανθρώπου στην αρχή της δημιουργίας φαίνεται από το ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο τόσο ελεύθερο, ώστε να είναι ικανός να πεί ΟΧΙ ακόμη και στο Θεό.

ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

«Δρόμος ανοιχτός για την δεύτερη δανειακή δόση», είναι ο τίτλος άρθρου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα. 

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

H Ισπανία άρχισε αυτήν την εβδομάδα να υποδέχεται πρόσφυγες που προέρχονται από καταυλισμούς στην Ευρώπη, την Τουρκία και τον Λίβανο και δεσμεύτηκε να φιλοξενήσει 586 ανθρώπους έως τα μέσα Ιουνίου, έπειτα από μια δημόσια αντιπαράθεση που διήρκησε μήνες με επίκεντρο την «αδράνεια», όπως καταγγέλλεται, της συντηρητικής κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στο Eurogroup ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZΑ, Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον Alpha 9.89, ισχυρίστηκε πως "Το πιο σωστό είναι αυτό που είχε πει ο Π. Λαφαζάνης, το ευρώ είναι μία γερμανική φυλακή, αυτό".

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στη λίστα των 50 χωρών, των οποίων οι ακτές και οι μαρίνες, έλαβαν φέτος τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» παγκοσμίως, με τον νομό Χαλκιδικής να κατέχει τα πρωτεία μεταξύ των ελληνικών προορισμών (από άποψη αριθμού βραβευμένων παραλιών).

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Με σκληρή γλώσσα και αδειάζοντας την τακτική της Άγκυρας, η Μόσχα παρενέβη στο Κυπριακό στέλνοντας μηνύματα πως ουσιαστικά μόνο στόχος της Τουρκίας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων και όχι η επίτευξη μιας πραγματικά δίκαιης συμφωνίας στο Κυπριακό.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ G7! ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Δύο από τα κρισιμότερα ζητήματα της παγκόσμιας ζωής (προσφυγικό και τρομοκρατία) πρόκειται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G7 στην Ιαπωνία. Η Σύνοδος των κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, από την οποία έχουν αποκλείσει άδικα τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.