24 Μαΐου, 2016

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 24 Μαΐου 2016, στην πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

 

Στις 27 και 28 Μαΐου Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Κρεμλίνο.

Η ΚΡΗΤΗ «ΦΡΟΥΡΙΟ» ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 1054

 

Τον… ύπνο τους έχουν χάσει τις τελευταίες εβδομάδες οι επικεφαλής των Αρχών Ασφαλείας της Κρήτης εν όψει της ιστορικής Πανορθόδοξης Συνόδου, της πρώτης μετά το Σχίσμα του 1054, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!

 

Σχόλιο του Αρχιμ. Βενεδίκτου Παπαδοπούλου, για τη συνέντευξη του Σεβ. Δωδώνης Χρυσοστόμου.

«-Λέτε λοιπόν, ότι η ποιμαντορία του Ιερώνυμου πορεύεται καλά…
-Έχει βαθμολογία. Δεν είναι το άριστο, αλλά είναι το τέλειο. Καλύτερο από το κακό».

ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

1.500 Αστυνομικοί Στην Επιχείρηση Μεταφοράς Των 9.000 Προσφυγών Και Μεταναστών. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Συνέρχεται σήμερα Τρίτη 24 και την Tετάρτη 25 Μαΐου 2016, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Περίοδο χάριτος έως το 2040 και επιμήκυνση αποπληρωμής έως το 2080 προτείνει μεταξύ άλλων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal (17/5). Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση κατατέθηκε στους εταίρους της Ευρωζώνης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

“ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ” ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

 

Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων  Ιλκέρ Μπασμπούγ   ήταν ομιλητής  σε εκδήλωση που οργάνωσε η ομοσπονδία  σωματείων Ατατουρκικής σκέψης  Ευρώπης  (ADD), στην Κολωνία, με θέμα “Ατατούρκ, ο μεγαλύτερος ηγέτης του  20ου αιώνα”.

ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ 110 ΑΤΟΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Νο.2

 

Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 110 ατόμων για την μεγάλη υπόθεση απάτης με ακίνητα, γνωστής και ως «παραδικαστικό No.2" προτείνει η Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Φάκου στο Συμβούλιο Εφετών.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ OΡΟΣ

 

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Β. Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος στις 27 και 28 Μαΐου. Για λόγους ασφάλειας ο κ. Πούτιν - το Σάββατο 28 Μαΐου - θα μεταβεί από την Ουρανούπολη στη Δάφνη με το υπερσύγχρονο ταχύπλοο της Μονής Αγίου Παντελεήμονα.

ΝΟΜΟΣ Η ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΣ

 

«Προφανώς θα γίνει νόμος του κράτους η απόφαση να μην ζητηθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την παραπομπή 110 εμπλεκομένων σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητά με πρόταση της η αντεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου. Ομαλά εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από τους πρόσφυγες που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

ΓΛΥΤΩΣΕ Η ΑΥΣΤΡΙΑ. ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο “ΠΡΑΣΙΝΟΣ” ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΕΛΕΝ

 

Νέος πρόεδρος της Αυστρίας εκλέγεται ο ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από τους οικολόγους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, νικώντας στο νήμα τον ακροδεξιό υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα της χώρας Νόρμπερτ Χόφερ.

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Σε επίσχεση εργασίας από 1η Ιουνίου καλεί τα μέλη της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, για την καθυστέρηση αμοιβών από τον Οργανισμό, η οποία, «καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και τη λειτουργία αυτή καθ' εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων».

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ;

 

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι 73 ετών, αλλά δεν διακρίνει κανείς καταπόνηση παρά τα καθήκοντά του και τα πολλά ταξίδια του μεταξύ των οποίων ορισμένα διηπειρωτικά, όπως το τελευταίο στην Ιαπωνία για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G-7. Το μεγάλο ερώτημα είναι στο Βερολίνο αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις πανγερμανικές εκλογές του 2017, γράφει σε άρθρο της η συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgmeine Zeitung.