21 Μαΐου, 2016

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, να παραπέμψει σε δίκη για βαριές κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Μακαριστού Χριστοδούλου και διαχειριστή της ΜΚΟ Δημήτρη Φουρλεμάδη.

ΛΑΜΠΡΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

 

Στις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους και στην ανάγκη για συνεργασία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Πρέβεζα, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης, ενώ η γυναίκα του αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 700.000 ευρώ. Νωρίτερα, ο κ. Μαρτίνης είχε οδηγηθεί στον ανακριτή διαφθοράς για τις κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω της αγοράς ακινήτων.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ασφαλιστικό περιλαμβάνει τροπολογία, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, στην τροπολογία συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Διευκρινίζεται ότι, μετά την πάροδο τριετίας και υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις για την καταβολή σύνταξης σε επιζώντα σύζυγο, λόγω θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου, εφαρμόζεται η καταβολή του 50% αυτής στον επιζώντα, εάν εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

Εγκληματικές οργανώσεις ωφελούνται από την προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για να σπρώξουν περισσότερους ανθρώπους στην πορνεία και άλλους τύπους δουλείας, σύμφωνα με μια αναφορά της ΕΕ σχετικά με την εμπορία λευκής σαρκός.

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Μεγίστη τιμή για την Τοπική  Εκκλησία περιποιεί η ευλογητή επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην επαρχία Δημητριάδος το διήμερο 22-23/5, ύστερα από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου   Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Παρατηρούνται ενδείξεις βελτίωσης των τουριστικών ροών από το Ισραήλ προς την Τουρκία, καθώς από το 2012 έως το 2014 υπήρξε αύξηση κατά περίπου 125%. Η Τουρκία επενδύει τεράστια κονδύλια στην τουριστική της βιομηχανία και ήδη βρίσκεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, αποτελώντας άμεσο ανταγωνιστή της χώρας μας.

ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΩΖΟΝΤΑΣ

 

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου μήνα, το Ιράκ βασανίστηκε από διαμαρτυρίες καθώς εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους λόγω της δυσλειτουργικής και διεφθαρμένης πολιτικής διαδικασίας της χώρας.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

 

Τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών μεταξύ των οποίων και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη αναφορικά με χειρισμούς τους στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Έλεγχοι σε πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε αεροσκάφη κι εξονυχιστική εξέταση του υλικού που έχουν καταγράψει οι κάμερες κλειστού κυκλώματος: μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir, ερευνητές εργάζονται πυρετωδώς στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, όπου εφαρμόζονται ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις του 2015, προκειμένου να εντοπίσουν εργαζόμενους που ενδεχομένως έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

  

Ελλάδα:Ξεκίνησε το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει αυξήσεις έμμεσων φόρων, αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τη δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, είχε χθες Παρασκευή κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

Ένα νομοσχέδιο γεμάτο φόρους που λογικά θα έπρεπε να δημιουργεί προβλήματα στην κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα, λίγο έλειψε να προκαλέσει κρίση στη ΝΔ. Η αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριολεκτικά στο παρά πέντε έσωσε τα προσχήματα και έφερε ηρεμία στην «γαλάζια» ΚΟ που λίγα 24ωρα νωρίτερα ήταν σε νευρική κρίση.

AΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τα γυαλιά συνεχίζει να βάζει στην Τουρκία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα και αυτή τη φορά "την είπε" για τα καλά στη γείτονα χώρα αφού έκανε λόγο για την Κύπρο και την παράνομη κατοχή του εδάφους από την Τουρκία. 

† ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

 

Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μια από τις σημαντικότερες μέσα στη χρονιά. Γιατί όμως ένας αυτοκράτορας και η μητέρα του αγιοποιήθηκαν και γιορτάζουν;