20 Μαΐου, 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

 
Από το 1995: τι Δείχνουν και πως εξηγούνται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο: Όλες οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 1995: Τι δείχνουν και πως εξηγούνται. Αυξημένη είναι η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες, με τις παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου να είναι καθημερινό φαινόμενο. Διαβάστε όλη την έρευνα ΕΔΩ....
 


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ;

 

 Η κατάσταση στη χώρα μας, κατά γενική ομολογία βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι οικονομικά ισχυροί και άπληστοι πιέζουν διαρκώς για τη λήψη προσθέτων μέτρων, προκειμένου να αυξήσουν την κατοχύρωση ότι θα είμαστε συνεπείς στην τακτοποίηση των υποχρεώσεών μας.

Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ ΘΕΜΑ (ΚΑΙ) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Η σύνδεση των δικτύων φυσικού αερίου μέσω του Trans Adriatic Pipeline (TAP) αναμένεται να ενισχύσει τον περιφερειακό γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο της Ελλάδος, καθώς η πατρίδα μας θα μετατραπεί από χώρα-προορισμό δευτερεύουσας σημασίας σε σημείο διέλευσης ενεργειακών δικτύων.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

 

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β ´Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αποφάσισε στη Συνέλευσή του, αριθμ.συν. 563/18.5.16, την αναγόρευση του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου σε επίτιμο διδάκτορά του.

ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ

 

Πήραμε πολλά από τους Έλληνες κι έχουμε δώσει λίγα. Από τους Έλληνες «έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην εφημερίδα “Le Monde”, τασσόμενος υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους.

«ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

Έπρεπε να έλθει στην εξουσία μία "αριστερή" κυβέρνηση για να κλείσει ο μνημονιακός κύκλος, με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας. Το ότι το νομοσχέδιο που έφερε με την διαδικασία του κατεπείγοντος είναι 7.000 σελίδες, αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας.

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

Τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε βάθος δεκαετίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη σημερινή της συνεδρίαση η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ π. ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,
Έπειδή πολύς θόρυβος ἠγέρθη, σχετικῶς με τά διαδραματισθέντα ἐν Ἁγίῳ Ὄρει μεταξύ τῆς Ἱεράς Μονῆς μας, τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας καί τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, καί ἐπειδή πολλαί ἀνακρίβειαι, ἕως καί διαβολαί, ἐγράφησαν κακοπροαιρέτως καί δημοσιεύθησαν ἐναντίον μας, ἐρχόμεθα δία τῆς παρούσης νᾷ δηλώσουμε τά ἐξῇς, πρός διασαφηνισμόν καί ἀποκατάστασιν τῆς αληθείας:

ΔΝΤ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΦΕΥΓΟΥΜΕ

 

Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ανάγκη για γενναία ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, εφόσον έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κουρέματος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στοιβαγμένοι σε ακατάλληλους χώρους που έχουν γεμίσει ασφυκτικά, χωρίς επαρκές φαγητό, σε ακατάλληλες συνθήκες, με αίσθημα ανασφάλειας και με καθημερινές βίαιες συμπλοκές ζουν χιλιάδες πρόσφυγες στα hotspots της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Σε έκθεσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

ΜΠΙΝΑΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ... ΠΙΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα είναι ο νέος ηγέτης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ως εκ τούτου ο επόμενος πρωθυπουργός, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο της κυβέρνησης για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να επεκτείνει τις εξουσίες του.

ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚ

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο στρατός στη Γαλλία - η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  εδώ και 6 μήνες - μετά την τρομοκρατική, όπως όλα δείχνουν, επίθεση στο αεροπλάνο της Egypt Air αλλά και την πολύ ανησυχητική έκθεση του επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών DGSI. 

ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

 

Αν και η Επιτροπή έχει εντείνει πρόσφατα τις συνομιλίες με την Τουρκία στην προσπάθειά της να περιορίσει τις προσφυγικές ροές, η διαδικασία ένταξης αποτελεί ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα, και πρέπει να ικανοποιηθούν πολλοί όροι, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.