19 Μαΐου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΠΙΔΑ

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, οι Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

ΓΙΑ THN ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πρόταση αγοράς των δανείων συζητούν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τα οποία είχαν δώσει στην Ελλάδα χώρες - μέλη εξετάζουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, σε μια κίνηση η οποία θα μείωνε το βάρος του ελληνικού χρέους- όπως ζητά το ΔΝΤ.

19 ΜΑΪΟΥ Η ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

 

Γερμανοί και Τούρκοι στενοί συνεργάτες στην γενοκτονία. "Καθάρισε το χωράφι σου από τα αγκάθια, γιατί αυτά τα αγκάθια θα μεγαλώσουν θα σκεπάσουν το χωράφι σου και δεν θα έχει άλλο παραγωγή".

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΠΟ 20-21 ΜΑΪΟΥ

 

Την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα επισκεφθεί αύριο 20-21 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επί τη εορτή των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

TΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ AIRBUS ΤΗΣ EGYPT AIR

 

Θρίλερ στη Μεσόγειο! Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Egypt Air από τα ελληνικά ραντάρ, έχει προκαλέσει γενικευμένη κινητοποίηση, στην οποία οι ελληνικές ΕΔ έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, προειδοποιώντας άμεσα τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στη γειτονική χώρα και εμμέσως και την Τουρκία.

ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Το τελευταίο διάστημα, ενώ σχεδόν άπαντες ξορκίζουν τις εκλογές και τις... απομακρύνουν, οι κινήσεις τους δείχνουν πως ετοιμάζονται για μία μεγάλη αναμέτρηση.

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Η «ΣΑΝΟΠΟΙΗΣΗ»

 

Είναι αληθές ότι, ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που τού αξίζει. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή η τελευταία, ως γνωστόν, αποτελεί θεσμικό παράγοντα της πολιτικής μας ζωής.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 200 ΑΙΧΜΑΛΩΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

 

Για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια, μια από τις νεαρές μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το Τσίμποκ της Νιγηρίας από την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, βρέθηκε ζωντανή και καλά στην υγεία της.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στα Μαθηματικά εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλαιού συστήματος. Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ξεκινά στη 1 μετά το μεσημέρι η συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και τον «κόφτη» που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

 

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την εξωτερική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Οι πληροφορίες περί πρότασης του ΔΝΤ για περίοδο χάριτος των ελληνικών δανείων ως το 2040 που είδαν το φως της δημοσιότητας «δεν αλλάζουν κάτι στα δεδομένα που θα συζητηθούν στο Eurogroup» της 24ης Μαΐου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ και προσέθεσε ότι θα πρέπει «να συμφωνηθεί ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους που συζητούνται τώρα».