18 Μαΐου, 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Μετά από 962 χρόνια οι Προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών συναντώνται στην Κρήτη, από τις 16 έως 27 Ιουνίου 2016, για την πρώτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδό τους μετά το Σχίσμα του 1054.

«ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Μεγάλες διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το χρέος.Τη «χρυσή τομή» που κατ αρχήν θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα επιτρέπει να αποφευχθεί μια ακόμα εμπλοκή στο Ελληνικό ζήτημα αναζητούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

ΠΩΣ “ΕΒΑΣΙΛΕΥΣΕ” Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ ΤΟΥ 1928;

 

Για την κατανόηση του θέματος, είναι, κατ’ αρχάς, αναγκαίο, να εξετάσουμε από πιο κοντά την Πράξη του 1928, για να διαπιστώσουμε το πως και το γιατί αυτή απέκτησε τόσο κύρος και βαρύτητα, ώστε να απειλή, όχι μόνο την Εκκλησιαστική Ενότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας.

ΟΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ

 

Η διεθνής κοινότητα απέτυχε να συμφωνήσει σε νέα ημερομηνία διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και την αντιπολίτευση.

ΤΡΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Βρετανοί, Ρώσοι κι Έλληνες «απογείωσαν» τον τουρισμό στην Κύπρο.Με θετικό πρόσημο χαρακτηρίζονται οι αφίξεις τόσο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2016, όσο και κατά τον Απρίλιο ειδικότερα.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΗ

 

Τη δαιδαλώδη διαδρομή μέσω τραπεζικών λογαριασμών και off shore εταιρειών, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη των χρημάτων -που κατά τις εισαγγελικές αρχές προήλθαν από μίζες 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων- περιγράφει το κατηγορητήριο "καταπέλτης" που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη.

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Φοιτητές από το τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.Οι φοιτητές βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος με το τμήμα Θεολογικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον γενικό τίτλο «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου σε Αθήνα και Κόρινθο».

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΕ ΤΡΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 

Μη νόμιμη κρίνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα την ανακοίνωση από τις εισπρακτικές εταιρείες σε τρίτα πρόσωπα εκτός του οφειλέτη (πχ συγγενείς-φίλοι-συνάδελφοι) των στοιχείων της οφειλής που τον αφορούν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει στην εαρινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (19-20 Μαΐου), προπαρασκευαστική της Συνόδου Κορυφής που έχει πρoγραμματισθεί για τις 8 και 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Δικαστική συνδρομή ζητά με έγγραφο του ο Εισαγγελέας της Άγκυρας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, ώστε να κινηθεί δικαστική διαδικασία αγωγής αποζημίωσης κατά πιλότου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (στο έγγραφο αναφέρεται το όνομα του) τον οποίο κατηγορούν για δήθεν κατάρριψη τουρκικού F16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 και μάλιστα με πύραυλο!

AΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ Ο ΝΤΑΣΕΙΛΜΠΛΟΥΜ;

 

Στροφή στα λεγόμενά του φαίνεται να επιχειρεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς τώρα φέρεται να λέει πως δεν είναι βέβαιο εάν θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Μαΐου, αν και το τελευταίο διάστημα ο ίδιος εμφανιζόταν αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

TO ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

 

To θέμα του χρέους δεν είναι κύριας προτεραιότητας. Aνάλογα με το συνολικό μέγεθος της οικονομίας της, η Ελλάδα πληρώνει λιγότερους τόκους απ' ό,τι η Πορτογαλία ή η Ιταλία», δηλώνει στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.